Cicilia mag profetie en genezing uitspreken in Heilige Mis in Den Bosch: “De broeders vinden het heel mooi”

Cicilia Baaijens is geboren in een niet-gelovige familie en bekeerde zich tot het katholicisme. Toen haar man overleed, kwam ze in een geloofscrisis terecht. Totdat ze op een charismatisch-katholieke conferentie een woord kreeg van Jan Pool: ‘Jezus leeft en Hij houdt van je.’ Op die avond kreeg ze een sterke ontmoeting met de Heilige Geest. Dat veranderde haar leven. Ze kreeg een honger naar de Bijbel, maar ook naar het werk van de Heilige Geest. Op verschillende conferenties leerde ze erover en groeide ze erin. Ondanks dat ze vaker naar evangelische kerken gaat, heeft ze de katholieke kerk niet losgelaten.

“Ik hou van de katholieke mensen en ik wil ze zeker niet achter me laten.” Juist doordat ze de kerk trouw bleef, opende God deuren, zegt ze. “God heeft een mogelijkheid geopend in het stadsklooster in Den Bosch om in de dienst te mogen staan. Daar mag ik één keer per maand een Heilige Mis organiseren. Er is gelegenheid om spontaan te bidden, woorden van kennis uit te spreken, te profeteren en voor zieken te mogen bidden. God laat zich zien dat Hij zo erg van katholieken houdt en graag wonderen doet!” Ze vertelt in dit interview hoe ze God sterk ziet bewegen in de katholieke kerk.

Haar kinderen en een paar jongeren verzorgen de aanbidding en Cecilia krijgt ruimte om voor mensen te bidden. Daar is ze erg blij mee. “Ik voel me verantwoordelijk, ik wil zo graag dat iedereen Jesus beter leert kennen en dagelijks wandelen in Zijn liefde. Hij is Jezus, onze God, die leeft en meeleeft met Zijn kinderen. Geen zonde is te groot voor Jezus! Niks kan ons van Zijn liefde scheiden. Religie brengt orde en mooie tradities, maar echte verbondenheid met de Heere Jezus is een bovennatuurlijk avontuur.”

Cicilia begon aan God te vragen wat Hij met haar leven wilde. Toen gaf God haar een startsein. “Ik stapte uit met puur geloof en liefde voor de Heer. Ik ging naar de broeders van het klooster en vroeg of er ruimte was om tijdens de mis voor zieken te bidden. Ze zeiden direct ‘ja’. Ik vroeg wel of we alle ruimte zouden krijgen om de Heilige Geest het werk te laten doen. Die ruimte gaven ze helemaal. Gelukkig maar, want ik weet zeker dat ik het in eigen kracht niet zou kunnen doen. De broeders verzorgen de Eucharistieviering. Daarna mag ik vrij spreken over wat God in mijn hart heeft gelegd. Dat is een enorme stap.”

Bidden voor genezing
Zij vertelt wat ze allemaal meemaakt. “Het is echt geweldig wat God doet. Ik mocht woorden van kennis uitspreken. Laatst kreeg ik een woord over hoofdpijn en iemand met stemmen in z’n hoofd. Voor de mensen is het compleet nieuw, dus ze durven niet zomaar te zeggen dat het voor hen is. Maar ik stel de mensen op hun gemak en dan geven mensen het wel toe. Vervolgens bidden we dan voor genezing.”

“Ik had ook een woord voor een vrouw dat er gebrokenheid was tussen haar en haar vader. Toen zei ze: ‘Hoe weet je dat?’ Ze kon het gebed niet weigeren omdat het zo accuraat was. Vervolgens begon ze hard te huilen en kon God aan het werk gaan in haar hart.”

Afgelopen zondag vroeg ik aan haar hoe het met haar gaat. Toen zei ze: ‘Het gaat heel goed, ze voelde zich vrij en blijer, het is alsof iets wat zwaar was uit haar schouder is gevallen.’ De psycholoog bevestigde: ‘Het is niet meer nodig om terug te komen.’ Halleluja! Een geweldige bevestiging dat God leef en meeleeft met Zijn kinderen. Hij doet wonderen!”

Verrast
Ook de broeders zijn blij verrast over wat er allemaal gebeurt. “Ze vinden allemaal heel mooi. Ze zijn open en hebben een heel puur hart. Een broeder zei: ‘Ik moest even wennen, maar ik vind het geweldig wat jij met de Heilige Geest ervaart.’ Ze vinden het ook zo mooi dat mijn kinderen die jong zijn mee willen doen. Ze doen het echt met plezier uit liefde voor de Heer, dat zien de broeders ook.”

“Hier zie ik hoe God beweegt. Het is een bemoediging dat God echt iets bijzonders doet in de katholieke kerk!”

Afgelopen zondag was er weer een mooie viering. Een bemoediging voor Cicilia. “Op de katholiek charismatische conferentie Celebrate komen jaarlijks honderden mensen met hun gezin. Hier zie ik hoe God beweegt. Het is een bemoediging dat God echt iets bijzonders doet in de katholieke kerk!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Gertruud leerde de Bijbel lezen vanuit Hebreeuws denken: “Ik heb de schoonheid van God nog meer ontdekt”

Gertruud Bakker groeide op in een katholieke familie van joodse komaf. Toen ze op haar 21e Jezus leerde kennen, verdiepte ze zich veel in het...

Elisa werd veranderd door Gods liefde: “Ik heb een passie om het evangelie met anderen te delen”

Opgegroeid in de Nederlands Gereformeerde Kerk in een christelijk gezin, kan ik met enige zekerheid zeggen dat de levende relatie die mijn ouders hebben...

Vrouw uit Leerdam geneest van zwaarste vorm epilepsie na gebed in winkel

Daphny uit Leerdam getuigt in de onderstaande video dat haar dochter is genezen van de zwaarste vorm van epilepsie. Dit gebeurde in september toen...