Coach Moreira ziet veel christelijke vrouwen worstelen met het feit dat ze single zijn: “Je bent gevoeliger voor verkeerde keuzes”

Coach Moreira Paskald ziet veel christelijke vrouwen om zich heen die moeite hebben met het feit dat ze single zijn. Ze hebben aandacht, liefde en lichamelijk contact nodig van een partner. “Juist vanuit het verlangen om zich geliefd te voelen, stappen ze in verkeerde relaties. Op de lange termijn heeft dat grote consequenties”, zegt Moreira, oprichter van de Selflove Journey. In dit artikel geeft ze tips hoe je als single persoon sterker kunt worden en de verleidingen kan weerstaan, zodat je klaar bent om in een gezonde relatie te stappen.

Moreira vertelt wat ze om zich heen ziet. “Ik hoor veel van mensen die in relaties zitten waarin ze niet gelukkig zijn. Ze zoeken naar diepgang en ware liefde, maar omdat het niet de relatie is die God voor hen bestemd is, is er een leegte. Ze leggen de lat te laag. Je hoort dan: ‘Liever het kleine beetje wat ik in deze relatie krijg, dan dat ik niets krijg.’”

“Veel voornamelijk christelijke vrouwen lopen er ook tegenaan dat het moeilijk is om een partner te vinden die bij hen past. Ik merk dat zelf ook. Ik ben een single moeder met drie kinderen, het zou zó veel makkelijker zijn als er iemand in mijn leven komt. Soms kun je zo lang wachten en geneigd zijn om maar voor een makkelijke oplossing te gaan. Daarin ging ik zelf ook door ups en downs.”

Weten wat je waard bent
Desondanks is er één les die Moreira heeft geleerd om sterk te blijven tegen verleidingen: weten wat je waard bent. Het gebrek hieraan, is een van de grootste oorzaken van verkeerde relaties, zegt ze. “Veel mensen houden niet van zichzelf en zoeken anderen om de leegte in hun hart op te vullen. Uiteindelijk helpt dat je niet verder.”

“Wie ben jij, wat zijn jouw kenmerken, wat vind je belangrijk, wat maakt jou gelukkig? Door te bidden, te mediteren en te reflecteren, kom je hier steeds meer achter.”

Volgens Moreira is de tijd van single-zijn daarom cruciaal om uit te vinden wie je zelf bent. “Wie ben jij, wat zijn jouw kenmerken, wat vind je belangrijk, wat maakt jou gelukkig? Door te bidden, te mediteren en te reflecteren, kom je hier steeds meer achter. Wees niet bezig met waar je nu bent, maar met waar je heengaat. Richt je daarbij als eerst op God, en daarna ook op jezelf, je gezin en op je bedrijf of bezigheden.”

“Als je je leven goed versterkt, dan heb je een stabiele basis om op te bouwen. Als er dan verleidingen komen voor slechte relaties, dan besef je: ‘Nee, ik verdien beter dan dit!’”

Open zijn
Met vallen en opstaan heeft Moreira dit de afgelopen jaren geleerd. “Ik ben nog weleens de fout in gegaan, maar ik wist meteen hoe ik mijn fout moest herpakken. Als er zonde in mijn leven kwam, besprak ik dat ook meteen open met mijn voorganger. Het is zo belangrijk om open te zijn als je zwak bent. Nu bel ik ook met mensen als ik merk dat ik fouten wil gaan maken.”

Voor Moreira is haar nieuwe leven ook een stuk meer stabiel. “Het jagen op mannen is verspilling van je tijd. Je gaat avondjes weg met iemand met wie je uiteindelijk helemaal geen toekomst ziet. Je hele geest zegt tegen je: ‘Doe het niet’, maar je gaat toch door. Uiteindelijk zijn de consequenties hiervan heel groot. Je belandt in situaties waarin je niet hoort te komen.”

In het geval van Moreira resulteerde dit in drie zwangerschappen. Hoewel ze erg dankbaar is voor haar kinderen, had ze hen wel gegund dat ze zouden opgroeien in een stabiel gezin met een aanwezige vader.

Seks
Moreira is coach en oprichter van het platform Selflove Journey. Hiermee leert ze vrouwen om van zichzelf te houden en sterke waarden op te bouwen. Hoewel hier veel niet-christenen op afkomen, is ze niet terughoudend om ook Bijbels gebaseerd onderwijs over seks te geven.
“Ik onderwijs vrouwen dat seks dieper gaat dan een relatie. We onderschatten het. Je kunt niet zomaar zeggen ‘ik heb seks’, zonder dat er consequenties aan zitten. Je krijgt zielenbanden met de persoon met wie je seks zit, waardoor je aan de persoon vast zit. Daarom waarschuw ik vrouwen om geen one-night stands te hebben. Ik geloof dat het alleen hoort binnen het huwelijk. Tegen niet-christenen zeg ik dat het in ieder geval belangrijk is om seks te bewaren binnen een serieuze relatie.”

Gevonden worden
Hard zoeken naar een man, dat doet Moreira niet meer. “Ik wil niet vinden, ik wil gevonden worden. Ik twijfel er niet aan dat iemand me gaat vinden, want ik weet waar ik voor bid. Ik zeg altijd: ‘Vertel God precies wat je wil hebben. Of het nu emotioneel, financieel of lichamelijk is. Hij zal voorzien.’”

“Als je al tien jaar wacht op je partner, dan is het belangrijk om God te blijven vertrouwen.”

“Als je al tien jaar wacht op je partner, dan is het belangrijk om God te blijven vertrouwen. Daarbij is het ook goed om je te positioneren. Zorg dat je op posities bent waarbij je de belofte van God kunt ontvangen.”

Hoewel Moreira aanraadt om met een christen te daten, weet ze niet of het voor haar een absoluut vereiste is. “Ik weet dat de Bijbel zegt dat je geen ongelijke relatie moet aangaan. Ik zeg daarom ook niet dat het goed is. Sowieso moet de persoon jou en je relatie met God volledig respecteren. Verder is het aan jou en God om daar een wijze beslissing in te nemen.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen