Column His Home Base: “Goedenavond God, jij bent geweldig!”

Hij kwam met de kinderbijbel onder de arm His Home Base binnen stappen en hij bad. Zo eenvoudig maar zo prachtig…. “Goedenavond papa God jij bent geweldig, jij bent zo aardig en lief en je zorgt zo goed voor mij.” Deze Afghaan die een paar jaar geleden nog moslim was geniet nu van zijn relatie met Vader God. “Bedankt dat ik nu ook mag geloven. Ik vertrouw jou.”

Vlakbij zit een domineesdochter. Via een collega getipt en nu wekelijks in His Home Base te vinden. Ze had het geloof op de manier van de kerk opgegeven maar zoekt nu naar echtheid. Ze luistert met ontzetting maar ook verwondering naar deze oneerbiedige, maar liefdevolle woorden. Ze deelt daarna over hoe compleet anders haar jeugd was waarin religieuze woorden telden. Waar het ging om controle en doen wat van je verwacht wordt. Hier proeft ze vrijheid, het maakt haar nieuwsgierig en dit ontwapenende gebed raakt haar.

“‘Mag ik voor je bidden?’, vraagt de man haar. Het mag. Liefdevolle woorden, over de Vader, over genade en over liefde. Ze is geraakt.”

Verlost van religie
Tegenover zit een gepensioneerd echtpaar, zichtbaar geraakt door de gedeelde ontboezeming van domineesdochter. ‘Mag ik voor je bidden?’, vraagt de man haar. Het mag. Liefdevolle woorden, over de Vader, over genade en over liefde. Ze is geraakt. “Waar heb ik dat aan verdiend?” vraagt ze. Iedereen in de zaal lacht. “Daar gaat het juist om, je verdient het niet maar je krijgt het toch”, legt een ander uit. Dat is liefde.

Er zit ook een jarige in de zaal, welgeteld 80 is hij geworden! Als we hem vragen waar hij het meest dankbaar voor is in deze 80 jaar, laat hij ons weten dat het mooiste in zijn leven toch zijn relatie met God is, nadat God hem heeft verlost van religie. De domineesdochter luistert goed. Een krachtig getuigenis van iemand die al twee keer een vrouw naar het graf moest brengen en vrij recent zijn derde vrouw trouwde. 

Bijbelschool
We horen ook het verhaal van een jongeman die de bijbelschool van Jeugd met een Opdracht deed en zich voorbereidde om alles achter te laten en naar het Midden-Oosten te gaan. Maar vanwege corona zit hij nog hier en werkt een dag per week mee als vrijwilliger in His Home Base. De retraitegast en voormalig voorganger bidt voor hem en bemoedigt hem met een profetisch woord.

Het gepensioneerde echtpaar laat dan nog weten aankomende zaterdag naar Zuid-Europa te reizen met de camper in de hoop doorgang te vinden naar Marokko te gaan, waar ze ieder jaar evangeliseren, zendelingen bemoedigen en bijbels, brillen en andere noodzakelijke dingen uitdelen.

“Op gepaste afstand rond de warme houtkachel zingen we samen een paar liederen, we luisteren naar de gezongen bijbel, we zijn stil voor God en delen wat Hij zegt en we bidden voor elkaar.”

Wat een heerlijk gemeleerde groep weer vanavond. Op gepaste afstand rond de warme houtkachel zingen we samen een paar liederen, we luisteren naar de gezongen bijbel, we zijn stil voor God en delen wat Hij zegt en we bidden voor elkaar. Wat een wonderlijke community in deze coronatijd!

Deze column is geschreven door Carin van Essen vanuit His Home Base.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen