Conservatieve kandidaat-opperrechter Barret tijdens hoorzitting: “Ik geloof in de kracht van het gebed”

Maandag was de eerste hoorzitting voor de bevestiging van de conservatie kandidaat-opperrechter Amy Coney Barrett. Ze is genomineerd voor het Hooggerechtshof door president Trump. In haar openingsverklaring benadrukte Barret de kracht van het gebed. “Ik geloof in de kracht van gebed, en het is opbouwend om te horen dat zoveel mensen voor mij bidden.”

Barrett, 48, een rechter bij het Amerikaanse Hof, werd door de president voorgedragen om de overleden opperrechter Ruth Bader Ginsburg te vervangen.

Het ‘Permanent Comité’ voor de federale rechterlijke macht van de American Bar Association heeft de evaluatie van de beroepskwalificaties van de rechter afgerond.
Amy Coney Barrett is beoordeeld als “goed gekwalificeerd”.

Barrett is om een aantal redenen een favoriet onder conservatieven. Ten eerste is ze relatief jong en een vroom katholiek. Ten tweede suggereren mediaberichten dat ze ervoor open staat om de abortuswet, Roe v. Wade, omver te werpen.

Doelwit
Om die redenen is ze ook een doelwit van links geworden. Toch verbiedt artikel zes van de grondwet van de Verenigde Staten religieuze tests voor overheidsdienst: “Er zal nooit een religieuze test worden vereist als kwalificatie voor een bureau of openbare functie in de Verenigde Staten.”

“Ik geloof in de kracht van gebed, en het is opbouwend om te horen dat zoveel mensen voor mij bidden.”

Tijdens de hoorzitting kwam Amy Coney Barret ook aan het woord – zie onderstaande video – , waarin ze zei: “Ik wil de vele Amerikanen uit alle lagen van de bevolking bedanken die in de loop van mijn nominatie steunbetuigingen hebben gestuurd. Ik geloof in de kracht van gebed, en het is opbouwend om te horen dat zoveel mensen voor mij bidden. Ik kijk ernaar uit om de vragen van de commissie de komende dagen te beantwoorden. En als ik het geluk heb om bevestigd te worden, beloof ik dat ik mijn plichten jegens het Amerikaanse volk getrouw en onpartijdig zal vervullen als opperrechter in het Hooggerechtshof.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen