Corona krijgt de Nederlandse kerk er niet onder: openluchtdiensten blijven maar groeien!

Het was zondag vrij wisselvallig qua weer, maar Nederland trok weer massaal naar buiten om in de openlucht samen te komen. Het toont de creativiteit en de kracht van de Nederlandse kerk. Bekijk de beelden – van slechts een deel van de bijeenkomsten – en word bemoedigd: corona krijgt de kerk er niet onder!

Hazerswoude
In Hazerswoude kwam de Hervormde Gemeente in grote getale samen in een buitendienst. Hier kwamen ook veel mensen van andere gemeenten op af.

Lage Bijssel
Voorganger Henk Stoorvogel deelde beelden van de bijeenkomst in Lage Bijssel, waar hij voorging op een groot stuk boerenland. Hij vertelde: “In het pittoreske gehucht Lage Bijssel (wie heeft daar wel eens van gehoord?) vond vanmiddag misschien wel de grootste kerkdienst van vandaag in Nederland plaats. Met vergunning, coronaproof en zo oer-Hollands als maar kan. Tussen tractoren en weilanden, op strobalen en hier en daar klompen…”

Steenwijk
In Steenwijk kwam een groep christenen samen in het park, georganiseerd door ‘Steenwijk voor Jezus’. Julian Goedhart leidde de aanbidding op deze pittoreske plek, waar mensen prima in staat waren om samen te komen.

Leidschendam
Bij de Vlietlanden in Leidschendam kwam een grote groep, vooral jonge mensen, samen voor een vrij massale doopdienst. Johan Toet voerde het woord. Zo’n 15 man staan in de onderstaande video klaar om gedoopt te worden. God beweegt!

Posted by One in Him Foundation on Sunday, August 30, 2020

Zwolle
De VEZ kerk in Zwolle organiseerde vijf grote diensten buiten, in de regen en de zonneschijn. Op deze manier konden ze met vele honderden mensen samenkomen.

Stolwijk
In Stolwijk organiseerde Hart voor Krimpenerwaard een buitendienst met mensen van alle soorten kerken. Deze organisatie gaat de buitendiensten ook voortzetten in de winter.

Kampen
De 19-jarige Jelthe Kloens organiseerde in Kampen een grote bijeenkomst op het Stadhuisplein. Hier kwamen meer dan honderd mensen op af. Jelthe werd ook nog geïnterviewd door RTV Oost.

Naam boven alle namen!

Posted by Jelthe Kloens on Sunday, August 30, 2020

Vriezenveen
In Vriezenveen kwamen de gemeenten 1Life en de Reggestroom, samen met veel andere christenen, weer samen. Dat doen ze al vele weken op een rij. Eerder waren we hier ook bij aanwezig, en schreven we over wat voor bijzonders God doet in deze regio.

Marum (Groningen)
In het Groningse Marum kwamen ook mensen uit veel verschillende typen kerken samen in de openlucht.

IJsselmuiden
Op een groot landgoed in IJsselmuiden kwam een groep christenen samen.

Ijsselmuiden

In een vogelvlucht is te zien hoe creativiteit, ondernemerschap en een geestelijke vurigheid ervoor zorgen dat Nederlanders toch kunnen samenkomen. Zo beweegt God krachtig onder Nederlandse christenen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen