“Coronamaatregelen vaak gebruikt om evangelieverkonding stil te leggen”

Pastor Rodney Howard-Browne van The River Church in Tampa moedigt christenen aan om alert te blijven in deze tijd. “Als je eten uitdeelt, heeft niemand er een probleem mee. Maar als je het evangelie predikt, dan mag dat niet vanwege de corona-maatregelen.” Samen met evangelist Jonathan Shuttlesworth spreekt hij in de onderstaande video over de maatregelen die er nu zijn.

Rodney Howard-Browne. “We hebben een mandaat als christenen, die is altijd hetzelfde gebleven: ‘Ga de wereld in en predik het evangelie.’ Ik voelde die roep van God op mijn leven al op 8-jarige leeftijd.”

Te laat
Ook Jonathan Shuttlesworth kreeg deze roeping op 8-jarige leeftijd. Dat gebeurde vanwege een engel, die aan zijn bed zou zijn verschenen. “Die zei: ‘Jonathan, God heeft je bewaard voor deze tijd. De tijd komt snel dat het voor velen te laat is, begrijp je dat?'”

“Na die ervaring veranderde alles. Ik had geen angst meer voor de dood, of voor wat anderen van mij denken. Het is leuk om complimenten te krijgen, maar het maakte me niet meer uit. Ook beschuldigingen legde ik naast me neer. Het enige dat nog telt voor mij is: we zijn bijna zo ver dat mensen geforceerd worden om hun knieën te buigen voor Jezus.”

Gelimiteerde tijd
“We hebben een gelimiteerde tijd om het evangelie te horen. Als mensen het niet horen, gaan ze naar de hel. Onze verantwoordelijkheid is om het evangelie te prediken, zolang het nog kan.”

Pastor Rodney Howard-Browne – wiens kerk overigens duizenden gezinnen van eten voorziet – stipt de urgentie ook aan. “Je kunt mensen helpen om hun huis te verven, om eten uit te delen, of hun dak te repareren, maar ze kunnen nog steeds naar de hel gaan.”

“Je kunt mensen helpen om hun huis te verven, om eten uit te delen, of hun dak te repareren, maar ze kunnen nog steeds naar de hel gaan.”


Shuttlesworth: “Het hoeft niet het een of het ander te zijn, het moet beide zijn. Help mensen en vertel hen het evangelie.” Howard-Browne: “Het punt is: als je liefdadigheidsacties doet zonder het evangelie te verkondigen, dan vindt iedereen dat geweldig. Je kunt honderden mensen rondom je kerk hebben die voedsel op komen halen. Maar als je gaat prediken, dan komt er ineens verzet vanuit de overheid. Dan willen ze het stilleggen.”

Shuttlesworth gaat verder. “Als je mensen helpt, dan is er niets aan de hand. Maar zodra je vertelt dat Jezus stierf, opstond en weer terugkomt, dan heb je een probleem.”

Urgent
Pastor Rodney benadrukt dat we juist in deze corona-tijd het evangelie moeten blijven prediken. “In Markus 16 staat dat als we gif eten, dat het ons niet zal deren. Je hoeft daarom niet bang te zijn. Als jij bezig bent met de grote opdracht, dan zal God komen met de grote bescherming.”

“Ik reisde de hele wereld over en kwam op vele plekken waar mensen besmettelijke ziekten hadden. Nog nooit heb ik een ziekte mee naar huis genomen”, zegt hij.

“De kerk heeft werk te doen”, besluit Shuttlesworth. “Ik wil niet dat christenen voor de Heer staan en zeggen: we hebben niets in Uw naam gedaan. De tijd is urgent.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen