CU en VVD vinden Kamermeerderheid in beleid tegen Jodenhaat

“Nederlandse Joden leven in een wereld waar de dreiging van haat en geweld altijd op de loer ligt en heeft gelegen, getuige de lange geschiedenis van Jodenhaat in Europa”, schrijft de ChristenUnie op haar FB-pagina. “Het breekt de Joodse gemeenschap op. 47 procent van de Nederlandse Joden voelt zich niet vrij om in ons land openlijk Joods te zijn en van alle Joden in Europa overweegt 40 procent dit continent te verlaten.”

“Wat zijn onze vrijheid en rechtsstaat nog waard, als wij een van de kleinste en oudste minderheden onder ons geen veilige plek meer kunnen bieden? Het stellen van deze vraag moet leiden tot actie en méér inzet van de overheid. Want het kwaad van het antisemitisme mogen we nooit accepteren.”

“Wat zijn onze vrijheid en rechtsstaat nog waard, als wij een van de kleinste en oudste minderheden onder ons geen veilige plek meer kunnen bieden?”

Voorstellen
CU-Kamerlid Gert-Jan Segers en VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz-Zegerius slaan al langere tijd de handen ineen om Jodenhaat te bestrijden. Een paar van de voorstellen die ChristenUnie en VVD samen deden:

– een nationaal coördinator specifiek voor de bestrijding van antisemitisme en die registreert, adviseert en aankaart,
– een effectievere aanpak van antisemitisme op het internet door dit online beter te monitoren en daders aan te pakken,
– ondersteuning voor docenten die antisemitisme in hun klas willen bespreken, maar druk ervaren om dat niet te doen,
– meer aandacht voor antisemitisme bij inburgering, zodat nieuwkomers vanaf het begin duidelijk te horen krijgen dat antisemitisme in ons land niet wordt getolereerd,
– periodieke gesprekken met Joodse jongeren over hun ervaringen en inzichten.

“Tijdens het debat bleek er brede steun voor dit belangrijke onderwerp. Een reden tot dankbaarheid!”, schrijft de CU.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen