Daisy kreeg een ontmoeting met Jezus tijdens haar depressie: “Ik deel nu het evangelie op straat”

Daisy is een jonge vrouw uit Almere die opgroeide in een onstabiele thuissituatie. Haar vader was niet in beeld en dus stond haar moeder er alleen voor. Deze omstandigheden droegen eraan bij dat ze op haar zestiende depressief werd en later zelfs suïcidaal. Hoewel Daisy de Romijn niet met het geloof is opgegroeid, kwamen er in deze periode steeds christenen op haar pad. Dat zorgde afgelopen zomer voor een radicale ontmoeting met God. “Mijn leven is compleet anders geworden dit jaar.”

Als kind is Daisy niet met het geloof opgegroeid, vertelt ze. Maar een interesse was er op jonge leeftijd al. “Ik stelde weleens vragen over God aan mijn moeder. Daar probeerde ze antwoord op te geven, maar ze geloofde het zelf eigenlijk niet. Toch heeft ze me ooit een Bijbel gegeven, omdat ik daar naar vroeg.”

“Ik stelde weleens vragen over God aan mijn moeder. Daar probeerde ze antwoord op te geven, maar ze geloofde het zelf eigenlijk niet.”

“Ik stelde weleens vragen over God aan mijn moeder. Daar probeerde ze antwoord op te geven, maar ze geloofde het zelf eigenlijk niet.

Daisy was veel aan het zoeken in de spirituele wereld. Daar hoorde het christendom ook bij. Tegelijkertijd was ze een beetje terughoudend om bijvoorbeeld naar de kerk te gaan. “Ik dacht altijd dat het heel streng was en dat je geen lange broek aan mocht, bijvoorbeeld. Ook leek het me allemaal erg saai. Elke week naar de kerk trok me niet echt aan.”

Thuissituatie
Daisy had al in haar kindertijd geen makkelijk leven. Dat begon al thuis. “Ik ben alleen met mijn moeder opgegroeid, mijn vader was niet in beeld. Onze thuissituatie was onstabiel en ik raakte mezelf steeds meer kwijt en kreeg depressies. Dat was heel heftig en ik wist niet was ik moest doen.”

“Dat verklaart misschien mijn openheid naar God, want ik was steeds bezig om mezelf te fixen. Ik ging yoga en pilates doen, maar dat gaf niet meer dan een korte verzadiging en de depressie kwam daarna weer terug. Ik werd op school ook vaker gepest. Ik kreeg daardoor te maken met veel angst en ontwikkelde een laag zelfbeeld.”

“Normaal gesproken vind ik het fijn om alleen te zijn, maar toen ik alleen woonde zat ik hele avonden samen met mijn hond.”

Ze woonde een tijdje bij haar opa en oma en uiteindelijk ging ze op zichzelf wonen. Dat pakte niet goed uit. “Normaal gesproken vind ik het fijn om alleen te zijn, maar toen ik alleen woonde zat ik hele avonden samen met mijn hond. Dan kwam de depressie weer sterk op. Dat was heel heftig.”

“Ik kreeg alleen maar stemmetjes in mijn hoofd: ‘Je kan het niet, je doet het niet goed genoeg.’ Ik zou hier nooit meer uitkomen. Ik kon ook niet meer genieten van mijn verjaardag of van andere leuke dingen.”

Bidden op straat
Ondertussen waren er op alle donkere momenten toch glimpen van God die steeds tevoorschijn kwamen. Vanaf haar kindertijd was dat steeds een rode draad. Ze vertelt. “Als tiener had ik ooit een heupblessure en ik reed in een rolstoel door Almelo. Toen vroeg iemand of hij voor mij mocht bidden. Ik twijfelde, maar zei toch ‘nee’. Maar de dagen daarna had ik hier zoveel spijt van. Ik dacht steeds: ‘Wat als ik toch ‘ja’ had gezegd?”

“Een klein poosje later liep ik in Almere Stad met krukken en toen kwam er een man met een zoontje die vroeg: ‘Mag ik voor je bidden?’ Toen hij voor mij bad kreeg ik een heel speciaal, warm gevoel in mijn heupen. Toen vroeg hij: ‘Mag ik je krukken van je aanpakken?’ Ik gaf ze en ik liep daarna zo weg. Ik heb nooit meer last gehad. Dat was heel speciaal.” Ook vertelt ze dat ze in maart 2019 aan God vroeg of Hij haar wilde helpen met haar rijexamen, en dat haalde ze op wonderlijke wijze.

Op 29 maart 2019 kwam daar een volgend bijzonder moment bovenop. “Ik werk als nanny, maar het ging echt niet goed met me. Toen heb ik me twee weken ziek gemeld. Maar een collega van mij, Daphne, zij gaat elke zondag naar de River Church in Amsterdam en vroeg of ze voor mij mocht bidden. Ze legde me ook het evangelie uit en toen heb ik daar Jezus aangenomen. Dat was heel bijzonder. Ik voelde warmte en liefde door me heen gaan. Het was echt de liefde van God.”

“een collega van mij vroeg of ze voor mij mocht bidden. Ze legde me ook het evangelie uit en toen heb ik daar Jezus aangenomen.”

Suïcidaal
Toch ging het daarna ook weer slechter met me. Het werd steeds donkerder in me en in april wilde ik een einde maken aan mijn leven. Ik reed op de weg tussen Bussum en Almere en in een bocht ik ging ik steeds harder rijden; steeds gas erbij. Ik dacht: ‘Ik rij mezelf dood en dan ben ik klaar.’ Toen hoorde ik een stem in mijn hoofd: ‘Stoooooppp’. Dat heb ik gedaan, uiteindelijk. Ik geloof achteraf dat dit God was.”

Ondertussen begeleidde Daphne, de collega die haar tot Jezus leidde, nog steeds. In de zomer van 2019 bracht ze Daisy in contact met andere vrouwen van de kerk. “Op 23 augustus ben ik ook meegegaan naar een event, Almere Ablaze, en gaf daar opnieuw mijn leven aan Jezus. Ik liep naar voren om me te bekeren. (Zie foto hieronder) Het raakte me zo diep, dat ik nooit meer ben weggegaan. Het event was van woensdag tot en met vrijdagavond, en ik ging elke avond. Ook nam ik mensen mee. Sommigen vonden het niks, maar ik vond het geweldig. Ik maakte daar een commitment dat ik altijd vast zou houden aan Jezus.”


Gelukkigste op aarde
“Mijn leven is nu zo sterk veranderd! Sinds dat ik Jezus heb aangenomen, zijn de depressie en de zelfmoordgedachten compleet verdwenen! Ik ben meteen de Bijbelschool bij The River gaan doen. Dat is heel fijn, want dan leer je heel veel en je helpt elkaar om te groeien. Ook ga ik elke week de straat op om zielen te winnen.”

“Vroeger was ik depressief, maar aan de buitenkant lachte ik. Zo zijn er veel mensen in ons land; van binnen zijn ze gebroken. Als er geen mensen naar mij toe waren gekomen, was het nooit goed gekomen. Daarom wil ik dat ook voor anderen doen.”

“Ik vertel op straat aan de mensen dat ik jarenlang depressief en suïcidaal was, maar dat ik sinds ik Jezus heb aangenomen, mij gelukkiger voel dan ooit! Veel mensen hebben Jezus ook aangenomen op straat. Ik vind dat iedereen moet weten dat er hoop is, dat ze geliefd zijn en dat je het niet alleen hoeft te doen. Jezus is altijd met je! Weet dat God van jou houdt, zoveel dat Hij zijn eigen zoon gaf. Dat staat in 1 Johannes 4:10.’’ 

“Ik ben nu zo vrolijk. Ik lees de Bijbel en ik geniet van worshipmuziek. En in de kerk is het elke week een feestje. Mensen dansen en zingen voor God, dat is een heel ander beeld dan dat ik vroeger had van de kerk. Ik ben nu enorm gelukkig!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen