Danica McKellar deelt over geloof na ontvangen Bijbel: “Ik ervaar een relatie met Jezus die ik nog nooit heb gehad”

Actrice Danica McKellar is bij fans van de ABC-serie “The Wonder Years” bekend vanwege haar rol als Winnie Cooper. De actrice deelde dat ze de afgelopen weken naar de kerk ging en het “pure deel” van het christendom “ontdekte”. Ze staat aan het begin van een relatie met God. In een post op Instagram live zei McKellar dat ze, nadat ze vooroordelen had gehad tegen georganiseerde religie, nu aan haar reis begint om meer verbonden te raken met God. Ze zoekt antwoord op vragen als: wie is de Heilige Geest? Daarbij verwacht ze meer antwoorden te vinden naarmate ze meer Bijbel leest. De actrice is een terugkerende actrice op Hallmark Channel. Ze zei dat het allemaal begon toen haar collega, de uitgesproken Christian Candace Cameron Bure, haar een Bijbel schonk. Dat meldt The Christian Post.

McKellar onthulde dat ze jarenlang sceptisch stond tegenover het christendom. Haar vader werd zo’n 30 jaar geleden een actievere praktiserende christen. “Ik ben hier niet om te prediken, maar ik heb zoveel liefde in mijn hart. Ik moest gewoon delen wat ik ervaar. Ook wil ik vertellen waarom ik geloof dat ik tot dit punt heb moeten komen om aan deze reis te beginnen”, zei ze.

“In mijn leven, vanaf mijn kindertijd, was ik me bewust geworden van alle hypocrisie in de verschillende vormen van het christendom. Vormen die door de geschiedenis heen werden gebruikt voor kwaad, macht en controle. Dat had me zeker bevooroordeeld”, zei McKellar. Als kind maakte ze al kennis met het geloof en ging ze op paaszondag met haar vader naar de kerk.

Nu 47, heeft ze de openbaring gekregen dat Gods liefde voor Zijn schepping grenzeloos is. “Ik kan je vertellen dat ik een relatie met God en Jezus ervaar die ik nog nooit eerder heb gehad. Het voelt wonderbaarlijk.”

Vergeving
De ervaren actrice bekende dat ze contact had gezocht met Bure om meer over de Bijbel te weten te komen. Dat was omdat ze worstelde met onvergevingsgezindheid.

“Het begon allemaal op een avond toen ik worstelde met het idee van vergeving en mijn goede vriendin Candace een berichtje stuurde over een gedeelte uit de Bijbel dat ze op haar insta-stories had geschreven. Toen stuurde ze me een Bijbel en nodigde mij uit naar de kerk.”

Vreugde
“Ik ben naar de kerk geweest en heb veel geweldige liefde, vrede en een doel gevonden. Dat overweldigt me”, merkte ze op.

“Ik had altijd een bepaald vooroordeel over wat het was als mensen over Jezus en de Heer spraken. Maar ik had het gewoon niet helemaal begrepen. Nu voel ik veel vreugde in mijn hart en ik vind het altijd mooi om dat te delen als ik kan.”

Ze besloot door te zeggen dat Gods “alomtegenwoordige liefde er voor je is wanneer je maar wilt, wanneer je er klaar voor bent.”

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen