Daniël Hoogteijling: “Als wij beseffen wat Gods liefde betekent, dan verandert het je hele leven”

Daniël Hoogteijling groeide op in een zendelingsgezin en richtte toen hij 18 was Soul Survivor op met vrienden. “We hebben daar fantastische jaren gehad, we zagen zoveel gebeuren. We hebben Gods liefde zo sterk ervaren.” Over het laatste thema schreef hij een boek, getiteld ‘Geliefd’.

Toch riep God Daniël en zijn vrouw om Soul Survivor achter te laten en naar Kenia te verhuizen. Daar deden ze ontwikkelingssamenwerking en evangelisatie. Na acht jaar riep God hen verder, dit keer naar Amerika. “We wisten dat we vanuit deze basis nog veel meer konden betekenen voor de mensen in Afrika.”

Inmiddels zijn ze actief op Hawaii, op de basis van Youth With a Mission. Daarbij trainen ze jongeren. “Dat is fantastisch.” Ze volgen Nederland nog steeds. “Het heeft nog steeds ons hart. We zijn vaak naar Nederland teruggekomen en we voelen ons nog steeds Nederlanders. Met Oud en Nieuw eten we oliebollen en onze kinderen spreken Nederlands.”

Geliefd
Daniël heeft ook een Nederlandstalig boek geschreven, met de titel ‘geliefd’. Hij vertelt erover. “We willen graag dat jongeren vertrouwen krijgen in de liefde van God en we willen hen aanmoedigen om vanuit daar moedig te zijn en te doen wat God hen vraagt.”

“De nadruk van het boek ligt bij dat de liefde van God persoonlijk en echt wordt. Als wij een besef hebben van wat Gods liefde betekent, dan verandert het je hele leven. Zelfs in de donkere dagen, weet je dan hoe goed hij is.”

“We krijgen fantastische reacties terug: ook van jongeren. Het is open en eerlijk geschreven en niet religieus. Ik wil dat mensen een echte openbaring krijgen van Gods liefde.”

Open
“Ik ben open over mijn eigen fouten en tekortkomingen. Ik wil dat het aansluit op de echte wereld; namelijk geschreven door een normale gozer uit Nederland die op weg is en God nodig heeft, en Hem ontmoet heeft.”

“Onze allerbelangrijkste opdracht is om Hem lief te hebben.”


Klik hier om het boek te bestellen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen