Daniëlle was op zoek naar echte liefde: “God is voor mij de Vader die ik altijd heb gezocht”

Toen Daniëlle drie jaar was, verliet haar vader het gezin voor een andere vrouw. Haar moeder was toen zes maanden in verwachting van haar broertje. “Mijn moeder had groot verdriet”, herinnert Daniëlle zich. Als klein kind ging ze vaak ’s avonds naar haar moeder toe om haar te troosten als die zat te huilen op de bank, vertelt ze bij Xpedition Glory.

“Ik had zelf ook groot verdriet, maar daar was niet zoveel ruimte voor in die tijd”, vertelt ze. “Er was een leegte in mij ontstaan toen mijn vader was weggegaan. Ik vroeg me af: waarom ben ik verlaten, was ik niet lief genoeg, had ik beter mijn best moeten doen?”

Vanuit daar ontstond bij Daniëlle een behoefte om erkenning te vinden. Ze ging naar die erkenning op zoek in relaties. Ze merkte dat de aandacht van jongens een soort vervulling gaf van die behoefte en stapte van de ene in de andere relatie. Het werd een soort patroon dat tot zeven jaar geleden doorging.

Spirituele zoektocht
Toch bleef haar diepe verlangen naar erkenning onbevredigd. Daarom besloot ze op een spirituele zoektocht te gaan. Ze verdiepte zich in boeddhisme en zen-meditatie. Uiteindelijk kwam ze bij een goeroe in India terecht. Ze werd aanhanger van een goeroe en volgde de man bijna zeven jaar. “Dat hij van oorsprong christen was, sprak mij het meeste aan. Hij vertelde verhalen over Jezus en God. Maar het aanbidden van de goeroe zelf ging mij tegenstaan.”

Later in haar leven krijgt ze weer een relatie. De man woont in het buitenland en Daniëlle doet er veel voor om elke maand naar hem toe te gaan. Hij komt echter nooit bij haar langs en verbreekt de relatie uiteindelijk.

“Toen kwam ik in een heel diep, donker gat terecht. Ik voelde een enorm diepe afwijzing die omsloeg in zelfhaat. Ik dacht: ik ben gewoon niets waard. Want waarom word ik steeds maar aan de kant gezet? Ik weet nog dat ik in bed lag en heel verdrietig was, ik huilde en had de dekens over me heen getrokken.”

“Ik had het gevoel dat God tot me sprak, Hij zei: ‘Kom op, Ik ben hier voor jou.’ “

Warmte van binnenuit
“Ineens, ik weet niet wat er gebeurde, maar ik voelde ineens een soort kriebel van binnen, alsof je voor het eerst verliefd bent. Een soort vlinder in je buik. Dit moet God zijn, dacht ik, want dit is zo mooi. Ik had het gevoel dat God tot me sprak, Hij zei: ‘Kom op, Ik ben hier voor jou.’ Het voelde als een warmte van binnenuit, als liefde.

Daarna was ik niet meer leeg van binnen, ik werd opgevuld. Toen had ik echt zoiets van: hier moet ik me op focussen en dan komt het wel goed.” Daniëlle had een sterk verlangen om nog dieper gevuld te worden. “Toen kwamen er mensen op mijn pad die daarover begonnen te spreken. Het begon steeds meer te leven in mijn hart.”

Omdat ze nieuwsgierig geworden was wat erover in de Bijbel zou staan, besloot Daniëlle het te onderzoeken. De laatste keer dat ze naar een plek van samenkomst ging om de goeroe te volgen, voelde ze al veel weerstand om een persoon te volgen en te aanbidden. “In de vier, vijf weken dat ik daar was, heb ik toen al een afspraak gemaakt om me te laten dopen.”

Ze bekeerde zich tot Jezus en liet zich dopen. “Ik heb een hele mooie gemeente gevonden; de Shelter in Haarlem. Vanaf dat moment ging alles alleen nog maar de goede kant op.”

“Diep in mijn hart gun ik het ook de mensen om mij heen heel erg dat zij de liefde van God van binnenuit voelen.”

God de Vader
“Wie God voor mij is? God is voor mij Degene Die me heeft gered. Hij is de Vader Die ik altijd heb gezocht. Hij is de Vader Die ik zocht in mijn eigen vader, in alle mannen, in alle relaties, in alle opleidingen, in alle banen die ik achter elkaar probeerde.

God is Degene Die mij uiteindelijk heeft opgevuld van binnenuit. Ik ben erachter gekomen dat als je van binnen gevuld bent, je eigenlijk verder niets meer nodig hebt in de buitenwereld.”

In die tijd wist Daniëlle dat er een ommekeer gekomen was. “Toen dacht ik echt: nu doorpakken. Ik ben toen drie jaar alleen geweest.” Daarna ontmoet ze de man met wie ze later trouwt en met wie ze erg gelukkig is.

“Diep in mijn hart gun ik het ook de mensen om mij heen heel erg dat zij de liefde van God van binnenuit voelen. Dat ze kennis mogen maken met Jezus Die alles heeft gedaan om ons nieuw leven te geven. Het grootste geschenk dat ik iedereen zou gunnen, is dat je echt herboren bent en de belangrijkste relatie in je leven aangaat, met Jezus.”

Bekijk hier het getuigenis van Daniëlle:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen