Daniels plannen vielen in duigen tijdens de pandemie: “Ik moest God leren vertrouwen”

De Nederlandse Daniël kwam in januari vorig jaar naar Jeugd met een Opdracht (JmeO) Amsterdam om een Discipelschap Training (DTS) van 6 maanden te doen. Maar toen de pandemie uitbrak, werd de DTS afgebroken en kon hij niet meer op outreach. “In maart zat ik weer thuis”, vertelt hij in een video op Facebook. Toch was dat niet het einde. Daniel deelt zijn getuigenis van hoe God Zijn weg met hem verder ging op een verrassend andere manier.

“God leidde me om in juli terug te gaan naar Amsterdam om in het najaar staflid te worden bij een DTS. In augustus kwam echter het nieuws dat ook die DTS afgeblazen werd vanwege de pandemie. Ik zei: ‘Oké God, wat doe ik hier eigenlijk, wat is nu de volgende stap en ben ik nog op de goede plek?’ Ik dacht namelijk dat ik hier kwam om te helpen een DTS te leiden.”

Koers wijzigen
“Op dat moment herinnerde ik me iets wat een mentor met me had gedeeld toen ik me aanmeldde om staflid te worden bij de DTS Hij zei: ‘Als een schip stil ligt in de haven, kun je het niet sturen en de koers niet wijzigen. Wanneer het schip vaart en in beweging is, is het veel makkelijker om de koers te wijzigen of bij te sturen.’

Op dat moment werd dat voor mij realiteit. Ik dacht namelijk dat ik was gekomen om staflid van een DTS te worden, maar nu leidde God me om iets anders te doen. Al mijn plannen faalden, alles waar ik aan had gedacht voor de komende tijd, ging niet door.”

Vertrouwen
“In die tijd herinnerde ik me Romeinen 8:14 en 16. In de Message Translation springt het enthousiasme er zo mooi uit dat we mogen hebben als volgelingen van Jezus:

‘Gods Geest roept ons. Er zijn dingen te doen en plaatsen om heen te gaan! Dit opstandingsleven dat jullie van God gekregen hebben, is niet een timide leven. Het is avontuurlijk, verwachtingsvol, het groet God met een kinderlijk ‘wat is het volgende, Papa?’. Gods Geest raakt onze geest aan en bevestigt wie we echt zijn. We weten Wie Hij is en we weten wie wij zijn: Vader en kinderen.’

Natuurlijk ging niet alles goed en had ik veel vragen. Ik herinner me dat God me liefdevol bevestigde en dat Hij door Psalm 36:6 in The Passion Translation zei: ‘Uw oordelen zijn vol wijsheid, zo vol wijsheid als de oceanen vol water zijn.’

Ik kwam op de plek waar ik God meer vertrouwde dan mijn omstandigheden. Mijn plannen faalden en het liep anders dan hoe ik dacht dat het zou zijn om bij JmeO te dienen. Maar God leidde me en liet me zien wat het betekent om zendeling in Amsterdam te zijn, juist in deze tijd.”

Vriendschappen en stadsprojecten
“Daardoor heeft God zoveel nieuwe vriendschappen op mijn weg gebracht. Ook mag ik betrokken zijn bij stadsprojecten onder studenten van de universiteit en onder vluchtelingen. Het zijn allemaal dingen waarvan ik nooit had kunnen dromen als ik nog steeds zat te wachten op het meewerken met die DTS.

De focus is nu zoveel meer gekomen op mensen een op een discipelen. Ik mag mensen om me heen trainen en aanmoedigen in wat God op hun hart heeft gelegd. Ondertussen groei ik steeds meer in intimiteit met God.

Op reis met God
Ik wil jou ook aanmoedigen in deze tijd. Misschien zijn jouw plannen mislukt en alles ziet er anders uit dan hoe jij dacht. Maar ik weet dat God jou ziet, zoals Hij ook mij zag en dat Hij onze Bewaarder is.

Hij kent de plannen die Hij voor ons heeft. Zelfs als wij zelf de toekomst nog niet begrijpen en zien. Terwijl we op reis zijn met God, Hij als Vader en wij als Zijn kinderen, mogen we steeds meer zien Wie Hij is en welke plannen Hij voor ons heeft.”

Bekijk hier het getuigenis van Daniel (tweede deel video):

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen