Dann Baumann leefde jarenlang mét de Taliban: ‘Afghaanse situatie drijft de mensen richting Jezus’

Aanbiddingsleider Sean Feucht, die veel in het Midden-Oosten komt, houdt een online gebedsmeeting met Dann Bauman (YWAM) over de situatie in Afghanistan. Baumann heeft een lange geschiedenis in het Midden-Oosten en spendeerde daar zelfs tijd met de Taliban.

“Ik ken de mensen en ik heb gezien hoe het evangelie daar de hardste harten kan doorboren. In april was ik nog in Afghanistan. De situatie op dit moment is chaotisch.”

“We moeten bidden voor een einde van de chaos. Mensen zijn bang dat ze geen eten hebben en dat ze hun huis moeten verlaten. Vooral een gebrek aan voedsel dreigt. De angst is enorm.”

God op de troon
Baumann vertelt hoe hij een soortgelijk verhaal gezien heeft in Iran, waar een radicaal-islamitisch regime opstond. “Dat was heel heftig, maar juist in die omstandigheden is daar de snelstgroeiende kerk ooit opgestaan. Er ontstonden huiskerken, veelal geleid door vrouwen.”

“We moeten onthouden: God zit nog steeds op de troon. De Afghaanse mensen zien hoe hard en meedogenloos de Taliban is. Dat gaat veel mensen naar Jezus brengen. Wat satan gebruikt om te vernietigen, gebruikt God voor Zijn glorie.”

Bekijk de bijzondere beelden:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen