Danny op Straat: waarom veel gelovigen zich niet laten vaccineren

Danny Ghosen van het programma ‘Danny op Straat’ ontmoet een christelijke binnenvaartschipper, gaat op bezoek bij de evangelisten van ‘Jezus Leeft’ en komt erachter dat veel christenen geloven dat een vaccinatie niet nodig is omdat God hen beschermt, zo geeft Danny Ghosen aan.

In het tv-programma komen diverse mensen aan het woord, waaronder Wim en Coriene Hoogendijk, die zich niet willen laten vaccineren. Ze hebben hun oudste twee kinderen eerder wel gevaccineerd en hebben daar spijt van.

“Het is een lastig punt, want aan de ene kant wil je als ouders verantwoordelijkheid nemen om goed voor je kinderen te zorgen. Maar aan de andere kant leidt en bestuurt God het. Moet je dan in een gezond lichaam een vaccinatie spuiten?”

Vertrouwen op God
Hun jongste kind is uiteindelijk niet gevaccineerd. Wim: “Je wilt je vertrouwen op God stellen. Dat doen we ook zoveel mogelijk. Maar als ik achteraf reflecteer, dan hebben we God bij het vaccineren van onze kinderen niet helemaal vertrouwd. Je trekt God in twijfel.”

“Ik heb een diepe vertrouwensrelatie met mijn hemelse Vader, en het vaccineren voelde alsof ik dat vertrouwen terugtrok. Het is verleidelijk om ook rondom corona in angst te leven, maar toch vaccineren we niet. Ons leven is in Gods hand.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen