David de Vos geeft een uniek inkijkje in Pakistan: duizenden uitzinnige moslims ontmoeten Jezus

Evangelist David de Vos ging met zijn vrouw Joyce naar Pakistan om daar een openluchtcampagne te houden voor meer dan honderdduizend Pakistanen. Davids stichting, Go and Tell, financierde het event, waar ook duizenden moslims aanwezig waren. Op de beelden is te zien hoe de mensen God krachtig ervoeren. “We houden van moslims, ze zijn heel open voor Jezus”, vertelt pastor Anwar Fazal van IsaacTV, voorafgaand aan het event.

De organisatie van het grootschalige event gaf Nederlanders een unieke mogelijkheid om de dienst online bij te wonen. Via een ‘Nederlandse’ livestream, begeleid door Wim Hoddenbagh, was het live te volgen. De droom van Go and Tell is om volgend jaar 1 miljoen Pakistanen te bereiken. Dat is mogelijk voor 1 euro per ziel, ofwel een miljoen euro in totaal.

De Vos spreekt vooraf aan het event live met Anwar Fazal. Hij vertelt: “Het is zo’n groot voorrecht om hier te zijn. We verwachten honderdduizend mensen hier in Lahore, Pakistan. Het is live te volgen via tv.”

David de Vos

Moslims
Hoe zit dat nou in Pakistan, een land dat wij kennen als plek van veel christenvervolging, dat je met zoveel mensen kunt samenkomen, vraagt David aan Fazal. Hij legt het uit. “Er zullen hier ook duizenden moslims zijn. Wij houden van moslims en de moslims houden van ons”, vertelt hij.

“We leven in dit land als broers en zussen en hebben goede relaties met elkaar. De moslims in deze regio zijn erg open, ook voor Jezus. Wat je op het nieuws ziet klopt misschien wel deels, maar het wordt uitvergroot. Het andere verhaal is: God werkt krachtig in Pakistan.”

Aanbidding
De aanbidding geeft een uniek, prachtig beeld van een totaal andere wereld dan het Westen. Mensen op het podium, waar de grote massa voor staat, spelen met traditionele instrumenten. Mensen klappen druk mee, gekleed in traditionele kleding.

De passie is enorm. Een vrouw met een rode hoofddoek stort haar hart uit voor gebed en ook tijdens de aanbidding heeft ze de microfoon in haar hand. ‘Hallelujaaaaa’, roept ze steeds tussen de regels door. In de menigte lopen mensen met een groot rood kruis.”

Op 1 uur 50 zijn indrukwekkende beelden te zien van de massa die – op de inmiddels donkere plek – met hun telefonen licht schijnen. Ze zingen: ‘We verwelkomen U Heilige Geest.’

Preek
Na een lange voorbereiding is het eindelijk het moment dat evangelist David de Vos gaat spreken. Het gaat over Jezus als de goede Herder. “In de Bijbel lezen we ook hoe er rondom Jezus vaak duizenden mensen samenkwamen. Het waren vaak massa’s. Maar Jezus stopte ook voor die ene.”

“Mijn vriend, achter jouw gezicht is jouw verhaal te zien. God ziet dat verhaal. Hij ziet ook je tranen. Jezus is hier ook vanavond en Hij kijkt naar jou en Hij luistert naar jouw persoonlijke verhaal. De Bijbel is vol met dit soort bijzondere ontmoetingen.”

David de Vos

Aan het einde van de dienst werd er ook nog voor mensen gebeden, die op het podium konden komen. Er werd onder andere gebeden voor genezing.

Stichting Go and Tell blikt terug via Facebook. “Het is een wonder te noemen: in dit seizoen met zoveel mensen bij elkaar komen. Samen met de minister van mensenrechten en veel lokale voorgangers werd deze campagne een groot succes. We zijn dankbaar dat we het verhaal van Pakistan in Nederland mogen vertellen.

Duizenden mensen vinden Jezus: het resultaat van de gebeden voor dit soort landen in de afgelopen jaren. Dank aan iedereen die achter ons staat en ons steeds weer helpt te gaan. Mocht je iets van de sfeer willen proeven, dan kun je de samenkomst op YouTube vinden: youtube.com/daviddevos.”

Wil je het volgende event in Pakistan ook mogelijk maken, steun Go and Tell.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen