De coronacrisis in het licht van de eindtijd – 6-delige online studie door dominee Orlando Bottenbley

Sinds de coronamaatregelen onze samenleving grotendeels lam legden, stelden tientallen mensen vragen over de eindtijd aan Orlando Bottenbley, voorganger van de baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam Nieuw-West. Van speculeren houdt hij niet, dus ging hij op zoek naar antwoorden in de Bijbel en werd zó enthousiast over wat hij ontdekte dat hij dit met iedereen wil delen middels een 6-delige online studie.

Twee vragen die de discipelen aan Jezus stelden zullen centraal staan: ‘Wat is het teken van uw wederkomst?’ en ‘Wat is het teken van de voleinding van de wereld?’

Ook al is de kern van de bijbelse informatie over de eindtijd te vinden in Mattheus 24, toch is het lezen van deze tekst alleen niet voldoende. Orlando Bottenbley zal in de studie het grote verband laten zien, ofwel ‘Het Masterplan van God’ zoals hij dit zelf noemt.

Zondeval
Deelnemers worden meegenomen in het Bijbelverhaal over God die een bijzonder plan openbaart dat dateert vanaf de zondeval. Via Abraham, Jesaja, Mattheus en uiteindelijk het boek Openbaringen laat Orlando Bottenbley zien hoe God de hemel, de aarde én de mensen terug wil brengen naar Zijn oorspronkelijke plan.
Mattheus 24 is een eyeopener voor de lezer, vooral vers 14. Wie deze woorden serieus neemt kan niet anders dan enthousiast worden. Aan de hand van recente gebeurtenissen en ontwikkelingen wordt aangetoond dat wat Jezus zegt de komende jaren zal gebeuren. Met andere woorden: de wederkomst van Jezus staat werkelijk voor de deur!

Algemene informatie:
Deze studie is te vinden op de website van Baptistengemeente De Verbinding:
https://bgdeverbinding.nl/gods-masterplan/

De lessen worden wekelijks online gezet met ingang van woensdag 3 juni

Dit is een persbericht van Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen