De derde grote opwekking is al begonnen!

Ik (Andrew Wommack) vertelde onlangs dat de Heer op 5 maart tot mij sprak tijdens de eredienst in The Encounter in Oklahoma City, waar Lance Wallnau en ik spraken. De aanwezigheid van de Heer was duidelijk en krachtig. Ik prees de Heer toen ik de jonge mensen zag die zo sterk in de Heer stonden en het ware evangelie predikten. Ik was bemoedigd over de toekomst.

Tekst: Andrew Wommack Ministries Nederland

Toen sprak de Heer tot mij en zei: “Sommige jonge mensen in deze bijeenkomst zullen op een dag de jonge mensen van hun tijd vertellen hoe het was om deel uit te maken van de Third Great Awakening.” Ik zei: “Bedoelt U dat we een derde grote opwekking zullen hebben?” De Heer antwoordde heel duidelijk: “Nee, die komt niet. Die is al begonnen!

Wauw! Dit overweldigde me!

De vorige twee Grote opwekkingen in Amerika waren de aanleiding voor de Amerikaanse Revolutie en het einde van de slavernij. Het moet nog worden bezien wat deze nieuwe beweging van God zal doen in Amerika, maar ik geloof dat deze het tij van het socialisme en van de verworden cultuur en alle demonische aanvallen op deze natie zal keren. Ik ben opgewonden en ik verwacht dat gerechtigheid deze natie opnieuw zal verhogen (Spr. 14:34). Ik heb daar mijn hele leven voor gebeden en naartoe gewerkt. Ik heb duizenden zien veranderen door de kracht van Gods Woord, maar de uitingen van goddeloosheid zijn overal om ons heen en het wordt zo te zien nog erger. Ik zeg al jaren dat Amerika op een omslagpunt staat en dat het beide kanten op kan.

In 2 Kronieken 7:14 wordt beloofd dat de Heer onze gebeden zal horen, onze zonden zal vergeven en ons land zal genezen, maar dat is alleen als Zijn volk zichzelf gaat vernederen, bidden, Zijn aangezicht zoeken en zich gaat afkeren van hun slechte wegen. Het is dus een voorwaardelijke belofte en alleen de Heer weet of aan deze voorwaarden is voldaan. Daarom heb ik geen enkele zekerheid gehad dat Amerika de aanval van liberalisme en immoraliteit zal overleven, die op een historisch hoogtepunt lijkt te zijn.

Neerleggen
Veel christenen hebben me gezegd dat dit een teken is van de eindtijd en een vervulling van de Schrift; we zouden ons er maar gewoon bij moeten neerleggen dat Amerika een postchristelijke natie is. Ik heb die mentaliteit altijd afgewezen. Prijs God, onze voorvaderen dachten niet zo tijdens de Revolutionaire Oorlog, de Burgeroorlog of Wereldoorlog I en II. Zelfs als dit het einde is, geloof ik dat het mijn christelijke plicht is om de duivel op alle fronten te bestrijden. Als de Antichrist het tijdens mijn leven overneemt, zal ik met alle macht tegen hem strijden. Hij zal mijn medewerking of stilte niet hebben.

Vertrouwen
Dus ik heb hard gewerkt om te doen waar de Heer mij toe leidt, zonder zeker te weten wat de uitkomst van mijn inspanningen zullen zijn. Op individuele basis zie ik dat er meer levens zijn veranderd dan ooit tevoren, en dat bemoedigt me. Maar op nationaal niveau lijken we de verkeerde kant op te gaan. Toen kwam het woord van de Heer tot mij en zei: “Nee, de derde Grote Opwekking komt niet. Die is al begonnen.” Ik kan je niet vertellen wat dit met mij heeft gedaan. Het heeft me een zekerheid gegeven die ik niet eerder had, en het heeft me aangemoedigd om mijn inspanningen te vergroten, wetende dat mijn werk niet tevergeefs is in de Heer (1 Kor. 15:58).

Ik weet dat velen van jullie, die dit lezen, mijn vertrouwen misschien niet delen. Ik begrijp het. De Heer sprak dit niet rechtstreeks tegen jou, maar Hij sprak dit wel tegen mij. Het is mijn openbaring. Ik geloof het en ik handel ernaar. Alles wat we zien en horen is de goddeloze media die de agenda van de duivel opdringt aan Amerika. Zelfs de conservatieve nieuwsuitzendingen melden meestal hoe erg alles is. Het lijkt erop dat het kwaad op elk front wint. Maar nu heb ik een woord van de Heer dat zegt: “Nee, dit is een tijd van geestelijk ontwaken!”

Charis Bible College
Ik geloof dat Charis Bible College en AWM een groot deel uitmaken van Gods plan voor dit ontwaken. De Heer heeft deze bediening in een positie gebracht om de harten van miljoenen Amerikanen en mensen over de hele wereld te beïnvloeden. Ons Gospel Truth-televisieprogramma is beschikbaar voor meer dan 3,2 miljard mensen, en we voegen voortdurend nieuwe programma’s toe. We hebben kantoren in achttien landen van de wereld met campussen van Charis Bible College in twintig landen. Onze 9.400 afgestudeerden delen overal het goede nieuws van het evangelie. Prijs de Heer! “Het is al begonnen.”

Op dit moment werken we eraan om onze parkeergarage afbetaald te krijgen, voordat ik verder ga met de ontwikkeling van de Charis hoofdcampus, zoals de Heer mij heeft laten zien. We hebben studentenhuisvesting hard nodig, zeker voor de jongere studenten. Onze grootste doelgroep zijn nu de twintigjarigen, maar velen van hen hebben niet het geld of de huishoudelijke inrichting die onze oudere studenten wel hebben. Dit zou een hindernis kunnen worden voor het aantrekken van jongere studenten.

We geloven dat we op dit moment studentenhuisvesting en collegegeld kunnen bieden voor ongeveer hetzelfde bedrag wat jongeren nu voor alleen hun huisvesting betalen. Dit kan voor velen het middel zijn om hen over de streep te trekken.

Genereuze steun
Door de genereuze steun van mijn partners hebben we de schuld op onze parkeergarage enorm verminderd. De totale kosten bedroegen $ 28 miljoen, en in slechts twee jaar tijd hebben we dat teruggebracht tot $ 12 miljoen. Ik voeg per maand $ 500.000 toe aan de afbetalingen, waardoor de schuld tegen september 2022 is geëlimineerd. Prijs de Heer! Dat zal ons $ 3.142.177 aan rente besparen. Maar nu dring ik erop aan om de garage nog sneller afbetaald te krijgen, zodat we tegen mei 2022 kunnen beginnen met de bouw van ons eerste studenten-huisvestingsproject. Dat zal ons in staat stellen om de eerste slaapzaal tegen de zomer van 2023 te voltooien en dan zijn we klaar om studenten in de herfst te verwelkomen. Als we zouden doorgaan in het huidige tempo, zou de nieuwbouw pas in de zomer van 2024 in gebruik kunnen worden genomen.

Om de schuld op de parkeergarage op tijd weg te werken en in 2022 te kunnen starten met de bouw van studentenwoningen, moet ik onze betalingen versnellen. Door $ 213.000 per maand extra aflossing zou de garage in maart 2022 afbetaald zijn. Met $ 490.000 extra zou dat in januari 2022 bereikt zijn. Met $ 625.000 per maand extra zou het rond zijn in december van dit jaar.

We hebben meer dan 57.000 partners die hierover een brief ontvangen, en ik zal dit plan ook aan mijn tv-publiek presenteren. Dit doel is niet onbereikbaar. Ik ga ervoor. Ik weet dat velen van u al jaren trouwe partners van ons zijn. Ik waardeer dat meer dan je ooit zult weten. Maar ik dacht dat je zou willen weten waar we zijn, en ik vertrouw erop dat de Heer vele harten aanraakt om ons te helpen deze garage af te betalen en de studentenhuisvesting nog eerder te starten.

Ik heb de architecten al bezig gezien met de tekeningen voor deze eerste studentenhuisvesting. We hebben hiervoor een perfecte plek op het terrein van onze hoofdcampus, en het wordt prachtig. Het zal op allerlei manieren de ervaring van de studenten verbeteren.

Partnerschap
Mijn plannen houden niet op bij studentenhuisvesting. Ik heb ook een Student Life Centre gepland, waar een eetgelegenheid voor de studenten zal komen en dat tevens dienst zal doen als theater en cafetaria voor onze conferenties en evenementen. Uiteindelijk zullen we fitnessfaciliteiten hebben en een goed theater voor onze podiumkunsten. Ik geloof dat Charis een eersteklas trainingscentrum zal worden voor deze Derde Grote Opwekking, en, zoals de Heer tot mij sprak: “Die is al begonnen!”

Doe je met me mee? Ik heb een partnerschap met de naam Foundation Builders, dat in 2010 is gestart aan het begin van het ontwikkelen van de Charis Woodland Park-campus. Deze Foundation Builders hebben het afgelopen decennium meer dan $ 100 miljoen bijgedragen, dus we waren in staat om The Barn en The Auditorium te bouwen, het eigendom van het AWM-hoofdkantoor te verwerven en het AWM-hoofdkantoor te verbouwen. Ik nodig je uit om met ons mee te doen op het niveau waarop de Heer je leidt.

Wees deelgenoot van dit Derde Grote Ontwaken door ons te helpen bij het bouwen van de Charis Woodland Park-campus. Amen!

Je kan ook deelgenoot worden van onze Nederlandse tak van Andrew Wommack Ministries, bezoek hiervoor de website: www.andrewwommack.nl Tevens is Charis Bible College de bijbelschool van Andrew Wommack ook in Nederland gevestigd. Bezoek op 29 mei en 31 mei de open dagen en ontdek je bestemming! Voor meer informatie: www.charisbiblecollege.nl

Bedankt voor je samenwerking met ons. Je bent een geschenk uit de hemel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen