De ‘dynamiet-kracht’ van bidden en vasten

Van 18-28 september is er 10 dagen van wereldwijde bidden en vasten uitgeroepen. Dat is niet zomaar een bidden en vasten periode, maar deze is internationaal, met duizenden christenen uit allerlei landen. Een wereldwijde bidden en vasten met maar 1 doel: een wereldwijde opwekking. 

Opwekking
God is aan het bewegen in de wereld en Hij is duidelijk bezig de laatste grote oogst binnen te halen. Om die oogst binnen te brengen, ook in ons land, is opwekking nodig. Opwekking betekent dat de kracht van God zo aanwezig is dat mensen er niet meer om heen kunnen dat God leeft.

“Bidden en vasten is hier de sleutel voor. Het zet de atoomkracht van God vrij.”

Hoe krijg je zo’n opwekking? Bidden en vasten is hier de sleutel voor. Het zet de atoomkracht van God vrij. Dat betekent dat de bovennatuurlijke kracht van God zichtbaar wordt, in wonderen tekenen, bevrijdingen, genezingen, doden worden opgewekt en christenen gaan vrijmoedig het evangelie vertellen. 

Waarom bidden en vasten?
Bidden en vasten is een machtig wapen wat voor veel christenen onbekend is, maar waar de Bijbel wel duidelijk over spreekt. Denk aan Jezus die Zijn bediening begon met bidden en vasten in de woestijn. Lukas 4:1 spreekt erover dat Hij vol van de Geest de woestijn inging en in Lukas 4:14 staat dat Hij vol van de kracht van de Heilige Geest eruit kwam. Het woord dat hier staat geschreven voor kracht is het Griekse woord ‘dunamis’. Dit betekent ‘dynamiet’. We weten allemaal dat dynamiet enorme kracht heeft om iets los te breken. 

“als wij gaan bidden en vasten, dan kan de kracht van de Heilige Geest als dynamiet in ons leven werken”

Dat geldt ook voor ons, als wij gaan bidden en vasten, dan kan de kracht van de Heilige Geest als dynamiet in ons leven werken, zodat ook door ons leven heen de wonderen gaan komen waar we allemaal naar verlangen. Zoals Jezus zegt in Mattheus 11:5: “Dat de blinden gaan zien, doven gaan horen, de kreupelen gaan lopen, de doden worden opgewekte en de armen het goede nieuws gaan horen”. Bidden en vasten zet deze kracht vrij. 

Niet eten
Bidden en vasten is ervoor kiezen om niet te eten, wel te drinken en vooral bezig te zijn met Gods woord en gebed. Het gaat tegen onze natuur in, het lijkt onlogisch. Het maakt je lichamelijk zwakker, maar geestelijk sterker. Vasten geeft inzicht en autoriteit in de geestelijke wereld. Het zorgt ervoor dat Gods koninkrijk kan doorbreken. Ook in jouw leven.

“Vasten geeft inzicht en autoriteit in de geestelijke wereld. Het zorgt ervoor dat Gods koninkrijk kan doorbreken. Ook in jouw leven.”

Het niet eten is belangrijk, omdat je je richt op het bovennatuurlijke en niet op het natuurlijke. Je stelt God boven je lichamelijke en natuurlijke verlangens. Hij is belangrijker dan dat. Je gaat je dagen vullen met gebed, aanbidding, Bijbelstudie, spreken in tongen, Hem aanroepen, in de stilte bij Hem zijn, luisteren naar Zijn stem, God vragen wat Hij wil met je leven.

Je snapt wel: dit brengt je heel dichtbij God. Helemaal als je dit meerdere dagen achter elkaar doet. Zo wordt je steeds voller van Zijn Geest en ga je steeds meer voelen en denken zoals Hij. Vasten is geen ‘wedstrijdje’ niet eten. Het is op één niveau komen met God. 

Kijken door de ogen van God
Als we gaan bidden en vasten, gaan we leren kijken zoals God kijkt. We gaan dan het belang zien van het redden van zielen. Want God wil dat niemand verloren gaat, 2 Petrus 3:9. We zullen dan ook vrijmoedig het evangelie gaan vertellen aan de mensen om ons heen. Bidden en vasten zet je in vuur en vlam voor Jezus, dat maakt je aanstekelijk en aantrekkelijk.

“Mensen zullen Jezus in jou gaan zien. Dat is wat we nodig hebben!”

Mensen zullen Jezus in jou gaan zien. Dat is wat we nodig hebben! En daarom is er van 18-28 september 2020 een wereldwijde bidden en vasten, omdat de hele wereld moet weten dat Jezus leeft. Je kan daaraan mee doen en je opgeven, via www.biddenenvasten.nl. Je krijgt dan dagelijks onderwijs toegestuurd hoe je jouw dagen biddend door kan brengen. 

Ik hoop van harte dat je mee gaat doen. Veel liefs en zegen,

Herman Boon. 

Klik hier voor meer informatie over de beweging.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen