De enorme zegen van het opvoeden van een geliefde dochter

Er was zoveel vreugde in mijn hart toen mijn man en ik erachter kwamen dat we een klein meisje zouden krijgen! Heb je ooit goed nieuws gehad dat je niet geheim kon houden? Ik wilde over de daken naar de hele wereld schreeuwen dat de familie Green een dierbare prinses aan de familie toe mocht voegen.

Er is een lange lijst met redenen waarom ik een meisje wilde: om haar aan te kleden, strikken in haar haar te doen, bijpassende outfits te dragen en om te zien dat mijn man zijn lieve dochter heeft. De lijst zou eindeloos kunnen duren, maar pas veel later in mijn zwangerschap besefte ik hoe belangrijk het opvoeden van een dochter is voor het koninkrijk van God.

Mijn man kocht een grijze schommelstoel voor haar kinderkamer en elke dag zat ik erin om voor onze dochter te bidden.

Ik bad voor:

Gezondheid

Veiligheid

Bescherming

Roeping

Geloof

“Op een middag, terwijl ik over Charlotte bad, begon ik zulke felle, intense woorden van roeping over haar leven te spreken, die alleen van de Heilige Geest konden komen.”

Op een middag, terwijl ik over Charlotte bad, begon ik zulke felle, intense woorden van roeping over haar leven te spreken, die alleen van de Heilige Geest konden komen. Het was alsof God niet alleen profeteerde voor hoe Hij haar had bedoeld, maar ook tegen mij zei: “Dit is wie ze is en ik koos jou als Charlotte’s moeder om haar te discipelen.” God sloot mijn man niet uit van de reis om onze dochter samen op te voeden, omdat de rol van een vader net zo belangrijk is als het gaat om het opvoeden van dochters, maar de Heilige Geest leerde me hoe belangrijk mijn individuele rol in haar leven zal zijn. Man, oh man, Hij had zo gelijk.

Dochters willen net zo zijn als hun mama’s:

Ze zal de manier waarop je praat, kleedt en gedraagt, kopiëren.

Ze luistert naar hoe je met je man praat.

Ze let goed op hoe je met haar praat.

Ze ziet hoe je omgaat met andere mensen.

Ze observeert wat je doet, niet wat je haar zegt om te doen.

Ze let op hoe je bidt en met God omgaat.

Ze wil net als jij zijn.

Het opvoeden van een dochter heeft heel weinig te maken met het aankleden en strikken in hun haar plaatsen, het heeft meer te maken met het vormen van de volgende generatie dochters voor de vooruitgang van Gods koninkrijk hier op aarde. Je kleine meisje zal van het bestuderen van alles wat je doet en alles wat je zegt, naar een weerspiegeling gaan van hoe je haar hebt opgevoed. Een groot deel van de manier waarop je je dochter disciplineert (traint, disciplineert, opvoedt en liefheeft), zal haar houding bepalen ten opzichte van God, haar man, haar kinderen, andere mensen en haar roeping.

God heeft een pad voor je dochter bereid om te bewandelen, dat alleen door haar kan worden bewandeld. Je kunt dit pad niet voor haar bewandelen, je kunt haar er alleen op voorbereiden. Hier zijn twee praktische manieren waarop we dit voor onze dochters kunnen doen.

  1. Je hebt niet voor niets een moederinstinct

Er zullen zoveel andere stemmen zijn die u proberen te vertellen wat het beste is voor uw dochter. Hoewel velen van hen de beste bedoelingen voor jou en je dochter in gedachten hebben, hebben ze niet de instincten die God in je heeft gelegd om haar moeder te zijn.

Ik herinner me dat Charlotte één jaar oud was en mijn schoonmoeder naar Californië vloog om ons te bezoeken. We zijn naar de dierentuin geweest, en als je ooit in de dierentuin van San Diego bent geweest, weet je dat het er altijd druk is. Overal zijn mensen en negentig procent van hen heeft niet de beste manieren.

Deze dag was het drukker dan normaal en mensen duwden ons rond, sneden ons de pas af, en op een gegeven moment duwde een heer me in een grote menigte. Met tegenzin zei ik op een beleefde manier: ‘Sorry, mijn excuses.’ Niets in mij wilde aardig zijn tegen die man of tegen iemand anders. Terecht zei mijn schoonmoeder: “Stop om zo beleefd te zijn, want het is hun schuld.” Een heel groot deel van mij zei: “Je hebt gelijk!” Maar het andere deel van mij wist dat iemand anders toekeek en dat was belangrijker dan gelijk hebben. Het was mijn dochter.

“Het was het door God gegeven instinct om te weten wat op dat moment goed was voor mijn dochter, in plaats van te kiezen wat goed voor mij voelde.”

Het was het door God gegeven instinct om te weten wat op dat moment goed was voor mijn dochter, in plaats van te kiezen wat goed voor mij voelde. Er zullen zo vaak momenten zijn dat we het niet altijd goed doen of niet het juiste doen voor onze dochters. En dat is oké, want je bent een mens. God vereist niet dat één van zijn dochters perfect is, Hij vraagt ​​alleen dat als we het verprutsen, we opstaan, we ons verontschuldigen als dat nodig is en het opnieuw proberen.

Als er één ding is dat ik weet, dan is het dat mijn vlees altijd zal falen, maar Jezus niet. Die natuurlijke instincten naar je kinderen toe, dat is de Heilige Geest, en als je voorover leunt en aandachtig luistert naar de instructies van God de Vader, zul je groeien als moeder en zal je dochter ook groeien.

  1. Onthoud dat jij ook een dochter bent

Als moeders vergeten we gemakkelijk dat we de dochter van iemand anders zijn. Ik heb het niet alleen over onze aardse ouders, maar wij zijn Gods uitverkoren dochters. Er is een pad dat God heeft gevormd voordat je zelfs werd geboren, dat alleen voor jou is. Niemand kan dat pad voor jou bewandelen, alleen jij kunt dat. God zag je voor de grondlegging van de wereld en besloot je in een tijd als deze te plaatsen. Jezelf door Gods ogen zien geeft een perspectiefverschuiving. Het geeft duidelijkheid over hoe belangrijk het is om een ​​vrouw te zijn voor het koninkrijk van God.

‘Mogen onze zoons in hun jeugd gedijen als goed gevoede planten. Mogen onze dochters zijn als sierlijke pilaren, uitgehouwen om een ​​paleis te verfraaien. ” (Psalm 144: 12)

De King James Version van dit vers zegt: “Dat onze dochters als hoekstenen mogen zijn.” In Bijbelse tijden werden gigantische pilaren gevonden in extravagante paleizen. De duurste pilaren waren versierd met fijn marmer, netjes gepolijst en zorgvuldig op hun plaats gezet. De belangrijkste pilaren waren duidelijk ontworpen om op een kruispunt te worden geplaatst dat twee of meer muren zou dragen. Ze vormden de basis om verschillende kamers te verenigen en met elkaar te verbinden. Kortom, ze hielden alles op zijn plaats.

“Dochters houden het gezin bij elkaar met kracht en waardigheid. Het is hun stabiliteit die dient als een verbindingspunt voor al het andere.”

Dit is het beeld van goddelijke dochters. Het zijn hooggekozen, prachtige pilaren, tentoongesteld. Goddelijke dochters zijn gemaakt in de handen van een Meestervakman om zowel vorm als functie te behouden. Dochters houden het gezin bij elkaar met kracht en waardigheid. Het is hun stabiliteit die dient als een verbindingspunt voor al het andere.

God koos zijn dochters om een ​​hoeksteen te zijn voor onze natie, en een voorbeeld te laten zijn voor hoe een dochter mag zijn. We zijn zo waardevol en kostbaar in Gods ogen en ik geloof dat Hij zou willen dat al zijn dochters samenwerken om elkaar te steunen bij het opvoeden van de toekomstige generatie dochters.

Dus moederdieren jullie zijn precies de moeder die je dochter nodig heeft. Luister naar je instinct als het gaat om het nemen van beslissingen voor haar mentale, emotionele, fysieke en spirituele groei. Luister naar de instructies van je hemelse Vader, want Hij wil alleen wat het beste is voor jou en je gezin. Vorm tenslotte een band met andere vrouwen, als Gods uitverkoren dochters. Samen kunnen we elkaar steunen in dit ding dat we moederschap noemen, terwijl we wereldveranderaars grootbrengen.

Dit artikel verscheen op Moral Revolution en is geschreven door Sabrina Schlesinger. Klik hier om het in het Engels te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen