De Heer van het hele universum verlangt ernaar om intiem met jou te zijn

[Johannes 1:12-13] ‘Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; die niet uit bloed, niet uit de wil van vlees en ook niet uit de wil van een man, maar uit God geboren zijn.’

Op een dag vroeg iemand mij: Moet je het zondaarsgebed bidden om wedergeboren/gered te worden? Kent God niet gewoon je hart?

Gebed nazeggen
Het antwoord hierop is dat een zondaarsgebed je niet gaat redden, een gebed op- of nazeggen maakt je niet wedergeboren. Hetzelfde geldt voor naar de kerk gaan, dat zal je ook niet redden. Naar de kerk is niet je redding. Wanneer je niet je geloof/vertrouwen op Jezus stelt, kan je een zondaarsgebed nazeggen, naar de kerk gaan of allerlei ‘Christelijke dingen’ doen maar je zal niet wedergeboren worden.

“Wanneer je niet je geloof/vertrouwen op Jezus stelt, kan je een zondaarsgebed nazeggen, naar de kerk gaan of allerlei ‘Christelijke dingen’ doen maar je zal niet wedergeboren worden.”

Oprecht geloven
De enige weg om gered te worden is oprecht te geloven en je leven te geven aan Jezus. Je gelooft dat Hij voor jou zonden is gestorven en na 3 dagen uit de dood is opgestaan [Romeinen 10:9-13]. Je bekeert je van je oude leven, je zonden en je geeft je leven helemaal aan Hem.

Hij zal je dan een nieuw geest geven, de Heilige Geest. Alleen dan word je wedergeboren [Johannes 3:3-6]. De Heilige Geest zal de verlangens van God in je hart leggen, je krijgt een diepe liefde voor Jezus en gaat wandelen in alles wat Hij ons geleerd heeft. Dat betekent ook de waterdoop, zodat alle gerechtigheid wordt vervuld. Kortom het hoort bij je redding, het maakt je redding compleet [Mat 3:15].

“Redding is een Persoon, redding heeft gevoelens, een wil, emoties en wil je aanraken”

Jezus
Maar het belangrijkste is dat je realiseert dat redding een Goddelijk Persoon is: Jezus. Redding is een relatie en niet het afstrepen van een ‘christelijke checklist’. Redding is een Persoon, redding heeft gevoelens, een wil, emoties en wil je aanraken, je leiden en houdt er van intiem met je te zijn. De Heer van het hele universum verlangt ernaar om intiem met jou te zijn. Hoe bijzonder is dat! Hij gaf Zijn leven, om de jouwe voor Zich te winnen!

Much love❤ ~ Robert van Loenen (The Journey Utrecht)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen