De jonge Dané was vaak eenzaam op school: “Ik leerde dat als je verdrietig bent, je blij kunt worden door God”

Dané maakte een moeilijke tijd op school mee. Ze ontdekte dat ze hooggevoelig en hoogbegaafd was. Vaak werd ze niet begrepen en dat maakte haar verdrietig. “Daardoor ging ik heel kattig doen naar andere mensen. Meestal was ik in de pauze alleen”, vertelt ze bij Xpedition Glory. “Als we na de pauze weer naar binnen moesten, was ik verdrietig en boos. Ik ging dan vaak ergens achter zitten en verstopte me, omdat ik niet meer naar binnen wilde.”

Vaak als Dané verdriet had, belde ze een van haar ouders. Die hielpen haar dan en legden soms dingen voor haar uit aan de juf, wat Dané hielp. “Dan hoefde ik niet zelf tegen de juf te praten, omdat ik dat niet altijd even fijn vond.”

Drie woorden
“Op een avond gingen we ons klaarmaken in de badkamer en toen ging mijn moeder een verhaal vertellen”, vertelt ze. Haar moeder vertelde het verhaal om Dané aan te moedigen. “Toen zei ik: ‘Maar mam, dat ga ik nooit onthouden! Kan je het misschien samenvatten in drie woorden?”

“Ja hoor”, antwoordde haar moeder. “Je bent dapper, je bent geliefd en God is met jou.” “Toen ging ik een keer in mijn moeders bed liggen en mama kwam erbij”, vervolgt Dané. “Ik dacht na en God liet mij weten: D.L.I. zijn ook de eerste letters van mijn drie namen – Dané Louise Immanuëlle (D; dapper, L; liefde, I; Immanuëlle betekent God met ons – red.).

Ik zei: ‘Hé mam, dat zijn mijn drie letters!’” Dat was heel bijzonder. In dat gesprek werd ik heel blij. Ik besefte dat ik echt dapper was, dat ik geliefd ben en dat God met mij is, dat ik niet in mijn eentje ben.”

Compleet anders
“God is met mij, ik heb heel veel familie en dan komt het gewoon allemaal goed. Het gaat nu heel goed met mij en ik ben de meeste tijd blij. Heel veel kinderen merken dat ik veel minder snel boos word. Ook toen ik naar school ging, zei de juf: ‘Wat is er met Dané gebeurd? Ze is compleet anders!’

Ik ben gewoon de laatste tijd veel blijer door D.L.I. Het heeft me heel vaak geholpen. Als ik dan verdrietig was, dacht ik aan D.L.I. Wat ik leerde over God, is dat als je verdrietig bent, je blij kunt worden door God.”

Bekijk hier de video met het getuigenis van Dané:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen