Christian Tan over het belang van de vermenigvuldigende kerk | Revive Podcast #12

In de nieuwste podcast van Revive sluit Christian Tan aan, bekend spreker en kerkplanter vanuit de VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten). Hij gaat in op het thema: ‘De kerk mag in beweging komen!’

Christian Tan ontving een woord van God: Honderd kerken in tien jaar. Dit heeft hem de moed gegeven om kerken te gaan planten.

“Het is niet alleen meer mensen, maar ook meer jezus. We hebben discipelschap nodig”

Christian: “Nieuwe gemeentes bereiken 7 keer zoveel onkerkelijken als de oude gemeentes. Het is een opdracht van Jezus, ga en maak discipelen. Het is niet alleen meer mensen, maar ook meer Jezus. We hebben discipelschap nodig.”

Door onder andere het brede aanbod op internet, zijn er momenteel meer christenen die niet dan wél naar de kerk gaan. Christian gaat hierop in: “Als je niet naar de kerk gaat dan onderschat en overschat je jezelf. Je onderschat de waarde die jij hebt voor anderen, hoe je anderen kunt bemoedigen. Je overschat dat je de vijand zelf wel aan kan, in je eigen bubbel.”

Op de vraag wat de kerk zou moeten doen om het Koninkrijk van God te zien baan breken in deze tijd reageert Christian: “Heel erg verliefd worden op Jezus.”

Luister hier de gehele podcast:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen