De kerk verlaat het gebouw: samenkomen en dopen in de openlucht op een rij

Terwijl de kerk van in Nederland nog altijd beperkt is in het samenkomen in gebouwen, trekt men op grote schaal naar buiten. Een mooie bijkomstigheid is dat deze openluchtdiensten veelal kerkmuren naar beneden halen én dat de kerk meer zichtbaar is voor mensen die nooit in de kerk komen.

Ook 23 augustus kwamen er weer diverse kerken samen. We zetten wat diensten op een rij.

Urk
Op de parkeerplaats bij sporthal De Schelp in Urk kwam baptistengemeente De Fontein samen. Hoewel het georganiseerd werd door deze gemeente, kwamen er ook veel mensen van buitenaf. Zeker tweehonderd mensen kwamen samen om God hier groot te maken.

Bijeenkomst

Burgum
In het Friesche Burgum kwamen zo’n 170 mensen samen voor een openluchtsamenkomst. Jaap Dieleman sprak bij deze bijeenkomst en hij liet alvast zien hoe veel mensen onder de open hemel klaar zaten op hun tuinstoelen.

Zondag 23 Augustus 2020 Openlucht samenkomst in Burgum Friesland

Posted by Jaap Dieleman on Sunday, August 23, 2020

Vriezenveen
De Twentse gemeentes 1Life en Reggestroom werken al een tijd samen voor grote openluchtdiensten. Vorige week waren we er als revive.nl live bij. De diensten worden op wisselende locaties gehouden, gisteren was het op een grote boerderij waar het nog niet eerder gehouden was.

Het was weer volle bak. Bekijk hieronder de livestream om een indruk van de dienst te krijgen:

Surhuisterveen
In het Groningse Surhuisterveen kwam ook weer een grote groep samen. De aanbidding werd ondermeer geleid door Elly Zuiderveld. Bekijk de beelden voor een impressie:

Foto: Jannes Boonstra

Amsterdam
In Amsterdam kwam de gemeente Iglesia Vida Nueva en Amsterdam samen bij de Sloterplas. Daar werd ook nog een doopdienst gehouden, laat voorganger Mattew Helland zien op Facebook.

El bautismo de nuestra hermana Wendy está tarde!

Posted by Iglesia Vida Nueva en Amsterdam on Sunday, August 23, 2020

Katwijk
De Katwijkse voorganger Bert Vlasman kwam vorige week voorbij op Revive wegens een doopdienst, ook deze week doopte hij Joachim Velleman in de openlucht.

Posted by Bert Vlasman on Sunday, August 23, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen