De kracht en voordelen van mediteren op Gods Woord

Dit wetboek zal uit uw mond niet wijken; maar u zult daarin dag en nacht mediteren, opdat u zult doen naar alles wat daarin is geschreven; want dan zult u uw weg voorspoedig maken, en dan zult u veel succes hebben (Jozua 1:8).

Volgens bovenstaande Schrifttekst is meditatie (op het Woord van God) studeren, spreken, observeren, onderwerpen, voorstellen en begrijpen. Als je mediteert op het Woord van God, zal de Heilige Geest je raad en inzicht geven in de wil van God en je gedachten in overeenstemming brengen met de volmaakte wil van God. God wilde dat Jozua voorspoedig zou zijn en Hij wist dat Zijn kinderen alleen voorspoedig kunnen zijn als ze studeren, mediteren en uitvoeren wat in Zijn Woord staat. Tijdens meditatie geef je de Heilige Geest ruimte om je geest te kruiden, raad te geven, te spreken en je wegen te leiden.

“Tijdens meditatie geef je de heilige geest de ruimte om je geest te kruiden, raad te geven, te spreken en je wegen te leiden.”

Meditatie begint met studeren, het staat tussen studeren en het doen van Gods wil in, omdat het een uitdaging zal zijn om te doen wat in Gods Woord staat zonder meditatie. Meditatie is een spiritueel hulpmiddel dat door de Heilige Geest wordt gebruikt om diep begrip te geven, onderwerping te brengen en de drijvende kracht die je zal aanzetten om uiteindelijk de wil van God te doen. 

Geestelijke groei

Psalm 119:97 zegt: “O, wat heb ik Uw wet lief! het is mijn meditatie de hele dag.” De apostel Paulus zei ook tegen Timoteüs in 1 Timoteüs 4:15: “Mediteer over deze dingen; geef u geheel aan hen; opdat uw voordeel aan allen zal verschijnen.” Met andere woorden: Timoteüs’ geestelijke groei en voorspoed hangt af van hoe vaak hij mediteert op het Woord van God.

“Christenen die niet vaak op het woord van god mediteren, zullen het een uitdaging vinden om consistent te zijn in hun karakter en hun geestelijke groei.”

Christenen die niet vaak op het Woord van God mediteren, zullen het een uitdaging vinden om consistent te zijn in hun karakter en zelfs in hun geestelijke groei. Vandaag staan ​​ze in vuur en vlam voor de Heer, en de volgende keer zal het een ander verhaal zijn. Sommigen leiden misschien zelfs een verward leven.

Meditatie op het Woord van God is een moment waarop de Heilige Geest met een persoon in zee gaat en hem op een unieke manier bijstaat en oplaadt. Met de hulp van de Heilige Geest geeft meditatie geboorte aan nieuwe ideeën, inspiratie, openbaring, vervulling, en het zal ook leiden tot consistentie in je karakter en spirituele groei.

Het volledige artikel lees je op God TV.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen