De kracht van de waterdoop

Je kunt een leven hier op aarde doorbrengen waarin je vrij bent van schuld, schaamte, zonde, verslaving en vrij mag zijn van ‘slavernij’. Je kan vanavond je hoofd op je kussen leggen, wetende dat je vrij bent en de eeuwigheid zal doorbrengen in de hemel!

Rechtdoor
Toen de Israëlieten voor de rode zee stonden was er maar één weg naar vrijheid, en dat was rechtdoor, op weg naar het beloofde land. Op dat punt vocht God voor hun vrijheid en dat doet Hij nu ook voor jou, God is voor jou en als Hij voor jou is wie zal er dan tegen je zijn?!

Toen God de zee deed opengaan voor Mozes en het volk en de zee achter hen weer sloot verdronken in één keer al hun vijanden. Zo is het ook met al jouw ‘vijanden’, die voor eens en altijd worden ‘verdronken’ in het bad van de doop.

“Zo leef je na je waterdoop in volledige vrijheid en zal jij leven in jouw ‘beloofde land’. Wat een machtige belofte is dat.”

Zo leef je na je waterdoop in volledige vrijheid en zal jij leven in jouw ‘beloofde land’. Wat een machtige belofte is dat. De waterdoop is absoluut niet zomaar een ‘ritueel’. Het is een allesbepalende en levensveranderende beslissing.

Doden
De duivel probeert altijd iets te ‘doden’ als het nog ‘klein’ is. Vaak omdat hij weet hoe groots en krachtig het gaat worden. Hij weet dat wanneer jij en wij groeien en krachtig worden in de Heer onze identiteit in Christus gaan ontdekken. En als wij worden waarvoor God ons bedoeld heeft, heeft hij er een groot probleem bij.

“De duivel probeert altijd iets te ‘doden’ als het nog ‘klein’ is. Vaak omdat hij weet hoe groots en krachtig het gaat worden.”

Luister hier de hele preek over de waterdoop terug en ontvang vijf feiten over jouw nieuwe leven wanneer je de waterdoop hebt ondergaan. Laat de punten je inspireren en bemoedigen, aanvuren en doen beslissen dat als jij nog niet gedoopt bent, je hiervoor een keuze zal maken! 

Tekst: Rachelle Boekestijn

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen