De kunst van versimpelen

Het zal geen toeval zijn dat alle gesprekken die ik gisteren had allemaal gingen over hetzelfde onderwerp: het verlangen naar eenvoud, overzicht en vrijheid. Als ik denk aan de eerste ontmoeting was het alsof ik in de spiegel keek. Een bevlogen gast, vol met ideeën en meerdere ondernemingen. Maar inmiddels wist hij aan het begin van de dag al geen overzicht meer over hoe hij stapsgewijs naar het einde van de dag toe kon werken. 

Tekst: Jaap Boersema

Omkomen in ideeën
Hij haakte aan op een eerder geschreven artikel van mij over ondernemen met God, maar ook daar kwam hij niet meer uit omdat hij zich vastdraaide in ingewikkelde gedachten-gangen die hem ervan weerhielden om knopen door te hakken en het praktisch te maken, wat uiteindelijk voor nog meer ballast zorgde.

Zijn ambitie om te groeien was groot, maar hij kwam om in zijn eigen ideeën. Toen we samen keken naar wat hij inmiddels had neergezet loog dat er niet om. Maar toch kon hij er niet voldoende van genieten, omdat de druk om nieuwe ideeën te verwezenlijken en zijn verlangen om met God te ondernemen te groot was om de rust te nemen.

Omgekeerde wereld
Beiden concludeerden we dat dit de omgekeerde wereld was. Hier klopte iets niet. Als er Iemand is die ingewikkelde dingen terugbrengt naar iets simpels is het Jezus zelf wel. Gaandeweg landde het besef dat de druk die hij ervoer een druk was die hij zichzelf oplegde. Opgejaagd door de gedachte dat het altijd beter kon en de onbewuste overtuiging dat hij uiteindelijk niet goed genoeg was, was hij niet in staat om grenzen te stellen aan zijn verantwoordelijkheden, zijn tijd en activiteiten. 

De kern van de kern
Terwijl ik de pot met ballen erbij pakte om alle ‘ballen’ die hij in de lucht hield te ontrafelen, werd al snel duidelijk dat het tijd werd om wat overboord te gooien waardoor hij als vanzelf zicht kreeg op de kern van de kern waarbij alles samen komt.

En uiteindelijk blijkt het dan weer heel simpel te worden omdat het alles zegt over wie je bent als persoon, over datgene waar je altijd al van hebt genoten en echt blij van wordt, je energie geeft, je waarde geeft, je goed in bent waardoor je het bijna over het hoofd zou zien omdat je het met gemakt kunt doen. Hoe mooi is het dat vaak dit alles duidt op het ‘ultieme’ wat in je verborgen zit en vraagt om alle ruimte te krijgen om te bloei te komen.

Ontdoe jezelf van ballast
Ben jij er ook aan toe om te versimpelen? Om te terug te gaan naar de kern van de kern zodat je kunt werken en ondernemen door echt jezelf te zijn. Verlang je naar eenvoud, ontspanning, vrede en vrijheid? Daarover gaat het bij ondernemen met God. Los van ballast, ingewikkeldheid en gekunstelde constructies terug naar puurheid en de echtheid die al in jou zit.

Wanneer je jezelf ontdoet van ballast en je richt op de kern van de kern leer je gaandeweg ontdekken:

√ hoe je ‘het ultieme’ dat in jouw optimaal kunt benutten

√ vrij te komen van de blokkades en overtuigingen die je belemmeren om te leven en ondernemen vanuit Gods beste versie voor jou

√ hoe je je winst kunt doen met jouw eigen levensverhaal 

√ hoe je in optimale afstemming met God hemelse creativiteit en vernieuwing brengt in je leven en bedrijf

√ vernieuwende waarde te creëren door iets te realiseren wat alleen jij kunt op jouw authentieke manier waarmee jij de voor jou juiste klanten aantrekt en je impact vergroot

Neem gerust een kijkje op mijn website en lees hoe verschillende routes je daarbij kunnen helpen https://youroute.nl/aanbod/

Je bent van harte welkom voor een gratis oriënterend gesprek zodat we kunnen bespreken welke route voor jou passend is.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen