De meeste mensen leven in een zinloze sleur: ben jij er al van gered?

Als je op maandagochtend in het openbaar vervoer of in de auto zit, zie je al die mensen die zich zuchtend naar hun werk slepen. Alweer een week op kantoor of in de fabriek! Velen van hun denken maar aan vijf dingen:

* Is het al bijna pauze?
* Wanneer mag ik naar huis?
* Is het al bijna weekend?
* Hoelang nog voordat ik op vakantie mag?
* Hoelang nog naar mijn pensioen?

Zo gaat er weer een week voorbij: wat een zinloze sleur…

Als je op een willekeurige avond door de straten loopt zie je in de huiskamers bijna iedereen voor de buis zitten. De mensen kijken, gewapend met een afstandsbediening, naar alles wat los en vast zit.

Zo gaat er weer een saaie avond voorbij, wat een zinloze sleur…

Winkelstraat
Als je op zaterdagmiddag door een winkelstraat loopt, zie je mensen wezenloos rondslenteren. Thuis hebben ze geen rust, dus gaan ze maar doelloos winkelen en kopen dingen die ze niet nodig hebben.

Zo gaat er weer een weekend voorbij, wat een zinloze sleur…

Kerk
Als je op zondagochtend in (sommige) kerken zit, zie je de mensen kijken alsof ze er helemaal niet willen zijn. Zichtbaar onaangedaan zuigen ze op een pepermuntje, terwijl de pastoor, dominee of voorganger in een preek zijn bijbelkennis laat zien. Na afloop zeggen ze: ”Nou, het was mooi hoor! Tot volgende week!”

Zo gaat er weer een zondag voorbij,wat een zinloze sleur…

Reikhalzend verlangen
“Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God. Want de schepping is aan de zinloosheid onderworpen,…” (Rom.8 19-20)

Jezus volgen betekent dat je leven zinvol en opwindend wordt. Anderen brengen hun tijd door met oppervlakkige feestjes, saaie hobby’s, tv kijken en computerspelletjes.

MAAR JIJ TOCH NIET?

BEN JE AL GERED VAN DE ZINLOZE SLEUR?

Wist je dat je geroepen bent door God om aan zinloosheid een einde te maken?

Uitdaging:

Herken je de zinloze sleur in je leven? Laat je dan redden! Ga DOEN wat Jezus zegt! Jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ga niet wachten totdat er een wonder gebeurt … de bal ligt bij jou!

Dit artikel is geschreven door Isabel Nobel, die zelf besloot om de ‘sleur’ van zich af te gooien en uit te reiken naar mensen in nood. Daarbij ziet ze God werken en mensenlevens veranderen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen