De nieuwe Opwekkingsliederen zijn bekend


Elk jaar brengt Opwekking met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit nieuwe, voornamelijk, Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden. Via de kanalen van Opwekking vinden deze hun weg naar de kerken in Nederland. Ook dit jaar zijn er twaalf à dertien nieuwe Opwekkingsliederen geselecteerd. Het nummer ‘Hoop in leven en in dood’ dat vorig jaar werd opgenomen en uitgebracht is als bonustrack toegevoegd aan de Opwekkingsliederen van cd45.

In de breedte van de kerk
Inmiddels worden de meer dan 800 Opwekkingsliederen in de breedte van het kerkelijk spectrum gezongen, en zijn ze niet meer weg te denken uit de hedendaagse kerkcultuur. De liederen geven woorden aan de geloofsbeleving van veel christenen en zijn geliefd bij jong en oud. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de liederen zowel geschikt voor de zondagse samenkomst als voor andere activiteiten in gemeenten en kerken. 


De selectie voor cd 45 bestaat uit de volgende liederen:

 1. De zegen (The Blessing)
  (Kari Jobe / Elevation Worship)
 2. Prijs de Koning (King of Kings)
  (Hillsong)
 3. Goedheid van God (Goodness of God)
  (Bethel Music / Jenn Johnson)
 4. Zie het Lam
  (Reyer)
 5. Alzo lief (God so Loved)
  (We The Kingdom)
 6. Abba
  (Eline Bakker)
 7. Zing zijn lied opnieuw (Sing His Praise Again)
  (Bethel Music / Jenn Johnson)
 8. In de stilte
  (Glenn Witterland / Harold ten Cate)
 9. Het bloed van Jezus spreekt voor mij (The Blood of Jesus Speaks For Me)
  (Travis Cottrell)
 10. Het komt door Zijn naam
  (Elisa Krijgsman)
 11. Onze schuilplaats is God
  (Mozaiek Worship)
 12. U geeft rust (It Is Well)
  (hymn / Kristine DiMarco)
 13. Hoop in leven en in dood
  (diverse artiesten / Opwekking)

Het komt door ZIJN naam
Hoewel het in voorgaande jaren steeds vaker voorkwam dat er een Engelstalig nummer op de cd kwam, zijn alle liederen voor dit jaar Nederlandstalig. Daarvan is een deel uit het Engels vertaald en ook een deel afkomstig uit het Nederlandse taalgebied. Eén van de liederen die nieuw en nog onbekend is, is het lied ‘Het komt door Zijn naam’. Een lied dat Elisa Krijgsman schreef naar aanleiding van het thema van de Pinksterconferentie: ‘Het komt door Zijn naam.’ Een lied dat woorden geeft aan de kracht die uitgaat van Jezus’ naam. In Zijn naam ligt vergeving, genezing, herstel en nieuwe hoop.

Opnameweekend Opwekking Worship Weekend
Opwekking hoopt dit jaar de cd weer live op te nemen tijdens het Opwekking Worship Weekend, in tegenstelling tot cd 44 die vanwege de coronamaatregelen in een studio werd opgenomen. De opnames staan gepland tijdens verschillende aanbiddingsconcerten tijdens het Opwekking Worship Weekend. Waarbij – afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en beperkt -– publiek aanwezig zal zijn. Het weekend vindt plaats van 19 t/m 21 maart op De Betteld in Zelhem, en staat helemaal in het teken van aanbidding, ontmoeting en workshops. Dit jaar is het mogelijk om online de workshops en concerten mee te maken. Het weekend wil zowel mensen die actief zijn in de zang- en muziekgroep in hun kerk of gemeente als mensen die ‘gewoon’ van zingen houden, toerusten en inspireren. Daarvoor aanmelden kan nog via www.opwekkingworshipweekend.nl.

Uiteraard volgt Opwekking de richtlijnen van de overheid nauwlettend, en gaat de organisatie soepel om met het terugstorten van het inschrijfgeld van het deel op locatie.

De volledige lijst van de beschikbare originele nummers is te vinden op de kanalen van Opwekking op Spotify enYouTube. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen