De Noorse Elisabeth had een speciale ontmoeting in Nederland: “Ik voelde de aandrang hem over Jezus te vertellen”

Elisabeth uit Noorwegen was met een aantal vrienden in Nederland om mee te doen met een kerk met het uitreiken naar mensen in de omgeving. Op een dag had ze een bijzondere ontmoeting met een man in een park. Ze vertelt over deze ontmoeting bij Xpedition Glory.

Ik was buiten, de zon scheen en ik wilde even zitten en relaxen, want ik was best moe die dag.” Ze besloot op een bankje in het park te gaan zitten waar ook een man zat. “Mijn eerste gedachte was: volgens mij heeft die man pijn in zijn lichaam, hij ziet er niet zo goed uit. Zijn ogen zien er niet goed uit, volgens mij gaat het niet erg goed met hem.”

Dan begint de man tegen haar te praten. Elisabeth: “Uiteindelijk voelde ik Gods liefde voor deze man en de aandrang om hem over Jezus te vertellen. Mijn eerste gedachte was dat hij pijn in zijn knieën had. Toen ik hem vroeg of dat zo was, zei hij dat hij geen pijn in zijn knieën had.

Daarop vroeg ik hem of er iets anders was waar hij gebed voor zou willen hebben. Hij antwoordde: “Ja, ik heb slaapproblemen, omdat ik een psychische aandoening heb en ik heb veel last van stress en bezorgdheid.

Jezus kennen
Ik bad voor hem en deelde dat Jezus de Enige is Die de mist in onze gedachten en de stress en bezorgdheid kan wegnemen. Daarna vroeg ik hem of hij iets gevoeld had of bepaalde gedachten had gekregen toen ik voor hem bad.

Hij antwoordde: ‘Ja, toen je bad, dacht ik: er is geen betere tijd voor mij om Jezus te kennen dan nu. Dit is de tijd voor mij om Jezus te kennen’. Vijftig jaar geleden had hij het evangelie gehoord en was hij naar een kerk geweest. Maar hij was pijn gedaan in de kerk, daarom was hij weggegaan.

Toen ik nu voor hem bad, kreeg hij deze gedachte. Ik legde hem uit dat het Jezus was Die hem terug riep naar Zichzelf. ‘Hij roept je in je hart om je leven opnieuw aan Hem te geven’, vertelde ik hem.”

Hierop gebeurde er iets bijzonders met de man. Bekijk in de video hoe het verhaal verder gaat:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen