De prijs die je betaalt voor het volgen van Jezus, valt in het niet bij het ervaren van Zijn schoonheid

Je kunt het gevoel hebben dat je een hoge prijs betaalt om Jezus te volgen. In de onderstaande video helpt Eric Gilmour om je perspectief te veranderen; namelijk het perspectief dat God groter is dan de prijs die je betaalt. 

“Veel mensen hebben het over een hoge prijs die je moet betalen om Jezus te volgen. Ze refereren daarbij aan Jezus, die zelf zei dat je de kosten moet berekenen voordat je Hem volgt.”

Kosten
Gilmour gaat hierop in. “Wat we vaak vergeten is dat de kosten gaan over een waardesysteem: ‘Dit is wel belangrijk, dit niet.’ En ja, het volgen van Jezus is geweldig, maar er hangt een prijskaartje aan. Let wel: dit onderwijs over de kosten, komt uit de mond van de meest perfecte, prachtige, onovertroffen Zoon van God.”

Ook Paulus refereert weer aan het waardesysteem. “Hij zei: ‘Ik beschouw alles als niets, als rommel, vergeleken met het kennen van Hem.’ Paulus begrijpt dit systeem. Alles waarvan je als mens denkt dat het waardevol is, is naast Jezus rommel. Het stelt niets voor.”

Camera
“Vergelijk het met een camera die je koopt via Amazon. De doos eromheen ziet er leuk uit, maar vergeleken met de camera die erin zit, stelt het helemaal niets voor. Het is rommel die je weggooit.”

“Vaak wanneer we over het prijskaartje spreken, vergeten we dit in het perspectief te zetten van Jezus: Hij is zo véél meer bevredigend, prachtig en geweldig, dan we ooit kunnen we verliezen. Soms zijn we zo gefocust op de kosten, en vergeten we de schoonheid van de Ene, die dit uitspreekt.”

“Alsof Jezus zegt: ‘Wat is er meer waardevol dan Ik? Is er iets meer waardevol dan Ik?’ Vaak is onze trots waardevol voor ons, maar naast Jezus is het niets. Jezus hebben is meer dan alle rijkdom in de wereld!”

Nieuw perspectief
Gilmour vertelt dat we moeten komen op het niveau dat Jezus alles voor ons is. “Als dat nog niet het geval is, dan doet het vaak pijn om voor Hem te kiezen. Als het pijn doet, dan heb je een nieuwe visie nodig van de schoonheid, de majesteit en de grootsheid van Hem als Persoon.”

“Als je overweldigd bent door Hem, richten we ons niet meer op de kosten, maar op Hem. Als we meer kijken naar de kosten dan naar Hem, dan kan het leven heel zwaar worden.”

“Het is zo belangrijk om de openbaring te hebben die Paulus had, en met hem te zeggen: ‘Vergeleken met Hem, is alles rommel.’”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen