Dennis verkocht zijn bedrijf: “Ik was christen, maar toen ik thuis kwam te zitten wist ik niet meer wie ik was”

Dennis de Graaf raakte verward over zijn identiteit nadat hij zijn bedrijf verkocht: “Ik dacht altijd dat mijn identiteit al in Christus lag, totdat ik thuis kwam te zitten. Toen werd ik opeens stilgezet bij de vraag wie ik nou echt ben.” Op een bijzondere manier komt hij bij Charis Bible College terecht. Deze keer vindt hij wél zijn identiteit in Christus.

In 2017 verkocht Dennis, samen met zijn compagnon, zijn bedrijf. “Ik was zo’n twaalf of dertien jaar directeur, en dan zit je opeens thuis. Je hebt voldoende financiële middelen, maar hebt geen positie meer. Dat maakte dat ik begon te zoeken naar het antwoord op de vraag: Wie ben ik?”

Samen met zijn vrouw Daniëlle en zijn kinderen is Dennis op Opwekking 2018. Daar bleek hij achteraf langs de stand van Charis Bible College te zijn gelopen. “Maar”, zegt hij: “Ik kon dat me niet meer herinneren.” Thuis aangekomen werd Family7 aangezet, waarop een aflevering van ‘The Gospel Truth’ te zien was, een programma van Andrew Wommack. De aflevering had Dennis geraakt: “Ik dacht: dit is de waarheid! Hier wordt echt Jezus’ verhaal verteld. En daar wilde ik meer over weten.” Toen de tv de volgende ochtend opnieuw werd aangezet, draaide precies dezelfde aflevering. “Ik vroeg God: Heer, wat wilt U hier doorheen zeggen?”

Later kwam Dennis thuis. Daar stond hem een verrassing te wachten. “Mijn vrouw zei: Raad eens wat ik tussen de was van Opwekking heb gevonden? Een CD van Wommack! En dat terwijl geen van ons beiden kon herinneren dat we die hadden gekregen.” Nadat Dennis de kwestie had laten rusten, ontving hij bevestiging van God, door de verschillende mensen, dat de Bijbelschool inderdaad goed was om te gaan volgen. Na lang twijfelen en een gesprek met de directeur heeft hij de keuze gemaakt om twee jaar apart te zetten om de Bijbel in te duiken, daar waar God al veel eerder die keuze voor hem had gemaakt. 

Een identiteit in Christus, wat betekent dat?

Een van de mooiste dingen die Dennis heeft geleerd, is over zijn nieuwe identiteit in Christus. “In Marcus lees je dat wat God doet altijd een proces is; het groeit in stappen. Het vinden van je identiteit in Christus is ook een proces. Een identiteit moet opgebouwd worden. Net als dat een verkeerd geloofssysteem opgebouwd wordt door negatieve woorden en gedachten, kost het ook tijd een aandacht om zoiets weer af te bouwen. Het is niet zo snel klaar als eten in een magnetron; je moet de waarheid van het Woord vaker horen en lezen, voordat je gaat beseffen dat het echt waar is.”

“De grond brengt vanzelf vrucht voort; eerst een halm, daarna een aar, daarna het volle koren in de aar.”

MARCUS 4:28

Dennis legt ook uit hoe je dat proces door kunt gaan: “Door Gods beloften aan ons te lezen en erover na te denken, zaai je ze in je hart. Op die manier kun ernaar toe groeien om ze als waarheid te gaan aannemen en zo te gaan geloven. Een voorbeeld van zo’n belofte is dat je Gods geliefde zoon en erfgenaam bent. Daarnaast ben je een nieuwe schepping en je hebt een rijke erfenis en onderpand, namelijk de Heilige Geest. Die dingen zijn eerst kennis in je hoofd, maar het mag afdalen naar je hart. Je mag erin leren wandelen en er daadwerkelijk in gaan geloven. En als je wat er in de Bijbel staat echt gaat geloven, is dat ontzettend krachtig.”

Veel mensen vragen zich af of Jezus aannemen al niet genoeg is, en of dat niet alles al verandert. Dennis denkt van niet: “In de geest ben je inderdaad een nieuwe schepping. De Bijbel zegt: Het oude is voorbijgegaan en het nieuwe is gekomen. Je geest is verzegelt met de Heilige Geest, maar alleen door de verandering van je denken (Rom. 12:2) wordt je ziel ook vernieuwd. Op die manier bouw je een nieuw geloofssysteem op, gebaseerd op het Woord en Jezus.” 

Koren in de aar: vrucht dragen

Als je dat proces door bent gegaan en Jezus je verandert heeft, ga je zien dat Hij ook de mensen om je heen verandert. “God roept ons niet om mensen te bekeren, maar om mensen tot discipel te maken. Ik mag spreken in de levens van andere mensen, waardoor zij hun nieuwe identiteit weer kunnen gaan aannemen en het op hun beurt kunnen doorgeven aan anderen.”

Ontdek meer over het Charis Bible College via hun site

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen