Deze 16 datingregels helpen je om een goede partner te vinden

Bethel-pastor Kris Vallotton geeft 16 datingregels die je helpen om de juiste partner te vinden. Juist als je graag wil trouwen, is het belangrijk om gezonde principes toe te passen zodat je een gezond, mooi huwelijk kunt opbouwen.

1- Weet wie je bent, zodat je niet probeert je identiteit te vinden in de persoon met wie je date.

2- Zorg ervoor dat je je bedoelingen duidelijk maakt; probeer je een partner te vinden, of wil je gewoon plezier hebben? Ga daten met mensen die hetzelfde doel hebben als jij.

3- Creëer geen verwachtingen die je niet wilt waarmaken.

4- Als je een deugdzaam persoon bent, date dan niet met een straatkat, maar date met mensen met een geweldig karakter.

5- Waar je vist en het aas dat je gebruikt, bepalen het soort vis (persoon) dat je vangt. Als je bijvoorbeeld aan het vissen bent in de bar, stripclub of op een sexting-site, zult je waarschijnlijk niet een stabiel iemand vinden om mee te trouwen.

6- Als iemand zegt: “Als je echt van me houdt, zou je seks met me hebben”, dan heb je de verkeerde persoon. Als ze echt van je hielden, zouden ze je waarden respecteren en je persoonlijkheid beschermen.

7- Als je op zoek bent naar een echtgenoot, zoek dan niet iemand met wie je zou kunnen samenwonen; zoek iemand waar je niet zonder kunt.

8- Het is veel gemakkelijker om van je beste vriend een minnaar te maken, dan om van een minnaar een beste vriend te maken. Ik hoor mensen zeggen: “Ik zou niet met hem (of haar) kunnen trouwen, hij (of zij) is mijn beste vriend.” Beste vrienden zijn geweldige minnaars en geweldige huwelijken.

9- Dames, let op hoe een man zijn moeder behandelt, dat is hoogstwaarschijnlijk hoe hij jou zal behandelen. Jongens kijken hoe een meisje haar vader behandelt, dat is waarschijnlijk hoe ze jou zal behandelen.

10- Als je veel discussieert en ruzie maakt terwijl je aan het daten bent, zal het huwelijk het erger maken. Het huwelijk zal je relatie niet herstellen.

11- Zelfzuchtige, egoïstische en egocentrische mensen zijn vreselijke echtgenoten. Vriendelijke, zelfbewuste, emotioneel intelligente mensen zijn geweldige levensgezellen. Het is waar dat schoonheid niet zo diep gaat, maar arrogantie is lelijk tot op het bot.

12- Als een persoon zichzelf niet respecteert, zullen ze jou ook niet respecteren. Als ze niet van zichzelf houden, kunnen ze niet van jou houden.

13- Als een persoon zijn relatie met God zal schenden om jou te behagen; dan hebben ze je zojuist tot hun god gemaakt! Hopelijk kun je de taak waarmaken, want god zijn voor iemand is een onmogelijke taak.

14- Dating zou een reis moeten zijn in het leven van twee mensen; een nobel avontuur in het onbekende en een prachtige ontdekkingstocht. Dus communiceer, praat en wees transparant over hoe je je voelt, wat je gelooft en waar je van houdt. Door de persoon te vertellen wat hij wil horen, wordt het doel van daten ondermijnd.

15- Trouw niet met de persoon op wie je verliefd wordt. Een val is een ongeluk, niet een daad van je wil. Als je een keer valt, is de kans groot dat je weer voor iemand anders valt. Als je toch verliefd wordt, zul je in liefde moeten groeien, want wat je per ongeluk hebt gedaan, moet je met opzet doen.

16- Seks hebben voordat je getrouwd bent om iemand te behouden is niet alleen een slecht plan, maar het werkt nooit.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen