Deze muzikale monnik is de nieuwe Theoloog des Vaderlands: ‘Ik kan het me permitteren om radicale dingen te zeggen’

De 48-jarige Thomas Quartier is de nieuwe theoloog des vaderlands. De hoogleraar godsdienstwetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gaat onder noemer ‘profetenstemmen’ proberen de waarde die theologie kan hebben voor de samenleving duidelijk te maken, meldde hij bij zijn verkiezing.

De theoloog des vaderlands is een initiatief van onder andere dagblad Trouw, de omroepen EO en KRO-NCRV, uitgevers, theologisch faculteiten en hogescholen. Quartier zegt zich nadrukkelijk te willen gaan mengen in het maatschappelijke debat.

Hij woonde lange tijd in Doetinchem en geeft met zijn gitaar optredens. Dat is een van de vele vormen die hij gebruikt om de theologie onder de aandacht te brengen. Quartier is tevens een benedictijnse monnik in de Abdij Keizersberg in Leuven.

Monnik
Tegenover het ND geeft hij aan dat juist zijn ‘monnik-zijn’ hem meer vrijheid geeft om radicale dingen te zeggen. Of hij hiermee bedoelt dat hij het radicale evangelie predikt, of dat het meer in andere thema’s naar voren komt, zal nog blijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen