Deze snelgroeiende Chinese kerken zetten je beeld van het christendom volledig op z’n kop

Op weinig plaatsen is er zo’n explosie van de kracht van God als in China, ondanks de grote pogingen om de kerk daar te onderdrukken. De onderstaande video zet je beeld van wat het betekent om God te volgen, volledig op z’n kop!

Er komen beelden voorbij van een kerk die elke dag vanaf 4:30 uur samenkomt om samen te bidden en God groot te maken. Ze komen samen in een grot, want dat is de enige veilige plek.

Evangeliseren
Weer een andere kerk is erop uit gegaan om te evangeliseren en het evangelie tot de mensen te prediken. Tijdens deze dag werden meer dan duizend mensen christen. De prediker is een vrouw die kreupel was en genezen is en nu radicaal het evangelie predikt.

“De meeste mensen van de ondergrondse kerk zijn jonge mensen, ze willen geen communisme. Ze willen gewoon de liefde van Jezus verspreiden.”

De video zegt: “De meeste mensen van de ondergrondse kerk zijn jonge mensen, ze willen geen communisme. Ze willen gewoon de liefde van Jezus verspreiden.”

Urenlang
Misschien wel de meest bijzondere kerk die in het filmpje te zien is, komt urenlang samen. “De kerk nodigde een voorganger uit om te prediken van 20:30 tot 7 uur in de ochtend. Ze wilden niet dat er pauzes waren. Ze wilden de Bijbel gepredikt hebben van Genesis tot Openbaring. De volgende dag vroegen ze de prediker om weer zo lang te prediken en de dag daarop weer. Ze bleken geen Bijbels te hebben.”

“Ik voelde een hele goede atmosfeer. Ik voelde de vrede van God over me heen komen.”

Een meisje die tot bekering kwam legt uit: “Ik voelde een hele goede atmosfeer. Ik voelde de vrede van God over me heen komen. Ik kan zonder twijfel zeggen: ik wil God elke dag. Ik begrijp niet dat ik zo blij ben, ik heb helemaal niets. Deze vreugde kwam van de hemel.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen