Dichter Marina de Haan lanceert podcast REVOLUTIE, de podcast met invloed

,,Jij hebt invloed op de wereld om je heen en op jezelf. Met de woorden die jij spreekt.’’ Zo opent dichter en journalist Marina de Haan haar podcast REVOLUTIE. Zaterdag start ze met het tweede seizoen van de podcast met invloed.

Middenin de coronacrisis lanceerde de schrijver van gedichtenbundel ‘Lily in the Wild Field’ haar podcast. ,,Ik liep al een tijdje met het idee in mijn gedachten. Ik wilde iets anders, iets vernieuwends toevoegen aan het podcast-landschap in Nederland. Volgens mij is dat gelukt. Ik geloof dat we een revolutie nodig hebben. Een revolutie van liefde, van gelijkheid en van empathie. En die verandering begint bij onszelf.’’

Ze nam vijf afleveringen op in haar woonkamer. De afleveringen zijn zo’n twintig minuten en gaan over woordgebruik, zelfontwikkeling en verandering. Met afleveringen over ‘Revolutie van liefde’, ‘Als ik verander, veranderen wij’ en ‘Spreek leven onder druk’ hoopt Marina luisteraars te inspireren en uit te dagen om over woordgebruik na te denken. ,,Als we kiezen om zoete woorden van liefde te spreken, dan wordt de wereld mooier.’’

Woorden
De podcast wordt gesponsord door ZoeteLiefde, een creatief bureau dat de kracht van woorden van liefde inzet bij bedrijven en merken. ,,Ik geloof al zolang ik me kan herinneren in de kracht van woorden’’, zegt Marina. ,,Woorden vertellen verhalen. Verhalen brengen mensen in beweging. Een podcast is het ideale instrument om een goed verhaal te vertellen.’’

De afleveringen in het eerste seizoen zijn persoonlijk, soms rauw, soms diep, maar altijd authentiek. In de aflevering over ‘vrij van schaamte’ deelt Marina bijvoorbeeld hoe ze met eczeem opgroeide en zich schaamde voor haar kapotte huid. In de aflevering, die zaterdag 9 januari online komt, gaat ze daar dieper op in. ,,Niet alleen mijn huid was kapot’’, vertelt ze daarover. ,,Mijn hart was ook kapot. En daardoor mijn zelfvertrouwen. Ik moest mijn denken vernieuwen, waar Paulus in Romeinen over spreekt. Geen beter moment om dat te doen dan begin van dit nieuwe jaar.’’

Zaterdagochtend 9 januari verschijnt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen over ‘New year, new mindset’. De podcast REVOLUTIE is te luisteren via Soundcloud, Spotify en iTunes (zoek op ZoeteLiefde), maar ook via marinadehaan.nl/podcast.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen