Dick genas van een agressieve vorm van longkanker: “Ze konden alleen nog maar dode cellen vinden”

Dick van Wageningen kreeg begin 2020 een heftig bericht te horen, hij had longkanker. Echter werd hij er niet door uit het veld geslagen. “Ik antwoordde de longarts direct dat ik in wonderen geloof”, vertelt hij. Een groot wonder volgde daarop.

Genezen door openbaring
Dick van Wageningen groeide op met nog zeven broers en zussen in een christelijk gezin. Dick: “We gingen naar de hervormde dorpskerk (gereformeerde bond). Het belangrijkste wat ik daar geleerd heb is: ‘ook al snap je niet alles, ga niet twijfelen aan Gods Woord. Anders blijven er alleen twee kaftjes over.’ Dick verhuisde naar Amersfoort en kreeg daar een soort ‘Job-ervaring’. Dick: “Ik raakte voor mijn gevoel alles kwijt: mijn vrouw, mijn drie mooie kinderen die bij mama bleven wonen, mijn huis, mijn kerk en mijn gezondheid”.

Volgens Dick maakte God duidelijk aan hem om een ander thuis en een ander Godshuis te zoeken en hij werd ‘evangelisch’. Dick: “Ik had toen al zes jaar last van een vreselijke huidziekte en dag en nacht jeuk. Ik kon niet in slaap komen en nam daarom een koude douche om de jeuk te verminderen. Gevolg was dat ik moeilijk in slaap kon komen van de kou. De dermatoloog vertelde mij dat hij het ook niet wist. Ik moest ermee leren leven”. 

Toevlucht tot God
Bij die woorden werd Dick soort verbolgen en nam zijn toevlucht tot God en ging de gehele Bijbel doorlezen over genezing. Dick: “God openbaarde zich als El Shaddai, God de Almachtige. Vier teksten bleven in mijn gedachten: Ik de HERE ben uw Heelmeester (Exodus), door Zijn striemen is ons genezing geworden (Jesaja), Jezus genas alle ziekten en alle kwalen (Evangeliën) en Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid (Hebreeën)”.

Dick pakte vervolgens zijn gitaar op en zei tegen de HERE God: “Al moet ik sterven met deze huidziekte, ik wil U prijzen om wie U bent, U bent Geneesheer!” De vier teksten hierboven beschreven, sprak hij uit onder getokkel van de gitaar en hij stopte met medicatie. “Nog nooit heb ik zo’n jeuk gehad als die week erna. Maar na zeven dagen was ik genezen. Dank U Jezus! Ik naar de huisarts en vertelde hem van mijn genezing. ‘Dat is psychisch’, zei hij. Een seconde later sprong ik op in de behandelkamer en ik zei: dan heeft de Heer niet alleen mijn huid genezen, maar ook mijn ziel!”

“Maar dan heeft de Heer niet alleen mijn huid genezen maar ook mijn ziel!”

Nogmaals een genezing
Na enkele jaren trouwde Dick met Yvonne. Samen kregen ze twee mooie dochters. Ongeveer twee jaar geleden, rond kerst 2019 begon hij hevig te hoesten. Dick: “Ik had geen koorts en geen bloedbezinking. Het was dus geen ontsteking, vertelden ze mij in het ziekenhuis. Vier maanden en wel 25 onderzoeken later moest ik (door de eerste lockdown) alleen naar het ziekenhuis komen. Er zaten plekken in mijn longen waarvan er één in enkele weken uitgroeide ter grootte van een zoetje, tot bijna twee cm doorsnede”. Dick had nog nooit gerookt maar de longarts viel met de deur in huis en vertelde hem dat hij een zeer agressieve vorm van longkanker had. Dick: “Onmiddellijk antwoordde ik door te zeggen dat ik geloof in wonderen! Ze stuurde mij direct door naar de oncoloog”.

Eenmaal thuisgekomen vertelde Dick het moeilijke nieuws aan Yvonne. Dick: “We hebben de leiding van onze kerk gevraagd om mij, naar het woord van Jacobus, te zalven en voor mij te bidden. Jeroen maakte direct een afspraak en kwam bij ons thuis. Een week later werd er een biopsie genomen en namen ze drie stukjes weefsel uit het gezwel.” 

God is goed!
Dick vertelt verder: “Toen ze later in het ziekenhuis kwamen, vertelde ze dat ze waarschijnlijk verkeerde stukjes weefsel uit het gezwel hadden genomen want ze konden alleen maar dode cellen vinden. We gingen zowat dansend het ziekenhuis uit. Ik moest toch maar de plek laten verwijderen was het advies. Tijdens de operatie werd dat stukje long met spoed onderzocht in het ziekenhuislaboratorium”. De medici kwamen terug met de mededeling dat er geen kankercellen te vinden waren. Dick: “Wat een bijzondere God is Hij. Tot tweemaal toe wonderbaarlijk genezen. God is goed!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen