Dick genas van kanker door gebed van zijn broer: “Ik legde mijn hand op het gezwel en zei: ‘In Jezus’ Naam, genees!’”

Toen Dick zich op een ochtend in september aan het scheren was, ontdekte hij een bobbel in zijn hals. Met zijn geneeskundige achtergrond, besefte hij dat er iets niet klopte. Samen met zijn echtgenote Willie, ging hij naar de Kno-arts. “Die zei: ‘Ga maar zitten, want ik heb niet zo’n goed bericht”, vertelt Dick. Het bleek dat er kankercellen van een uitzaaiing waren gevonden en de kankerhaard in het Kno-gebied zat. Dick moest een geplande vakantie met zijn broer Heinz naar Albanië afzeggen, omdat hij naar het ziekenhuis moest. Maar in die tijd sprak God tot Heinz en gebeurden er wonderlijke dingen. De broers vertellen erover bij Xpedition Glory.

Heinz: “Dick en ik waren voorbereidingen aan het treffen om samen naar Albanië te gaan. We waren er heel enthousiast over om samen een keer op te trekken. Alleen een week van tevoren vertelde Dick dat hij een bobbel in zijn hals had waarmee hij naar de dokter moest. Daarna belde hij dat hij naar het ziekenhuis moest.

In het ziekenhuis werd bevestigd dat het waarschijnlijk een uitgezaaide kanker was. Ze hadden het vermoeden dat het kwaadaardig was. Het was een hele heftige boodschap dat Dick kanker had. Je hoopt en bidt dan dat het meevalt.”

Uitstappen
“’s Zondags zat ik in de kerk in Nunspeet en was er viering van het heilig avondmaal. Ik ging aan tafel en het brood werd gebroken. Dat nam ik. Er was ook een moment van bezinning en stilte. Toen sprak God heel duidelijk – ik weet zeker dat God het was. Hij zei: ‘Na deze dienst ga je naar je broer, je legt hem de handen op en je bidt voor genezing in Jezus’ Naam’.

Ik kreeg kippenvel terwijl ik daar zat. Na de dienst ben ik naar de voorganger toegegaan en zei: ‘David, dit is mij overkomen. Wat moet ik daarmee en waarom moet ik dat doen?’ Hij zei: ‘Joh, je moet gewoon uitstappen in geloof en dat gaan doen’.

We hebben een rustig plekje opgezocht en samen gebeden. Hij heeft me gezegend weggestuurd. Toen stond ik buiten de kerk en dacht: nu moet ik het ook gaan doen en uitstappen.”

Bidden in Jezus’ Naam
Dick vertelt: “Net na kerktijd werd er aan de deur gebeld en stond mijn broer Heinz aan de deur. Hij zei: ‘Dick, ik ben net in de Opstandingskerk geweest. Ik heb het heilig avondmaal gevierd en God heeft me de opdracht gegeven om voor jouw gezondheid te bidden’.

Hij vroeg of ik er voor open stond dat hij voor genezing zou bidden in Jezus’ Naam. We pakten de Bijbel erbij en spraken erover waar geschreven wordt over bidden in Jezus’ Naam.

Heinz vervolgt: “We lazen Jakobus 5. Toen zijn we met zijn drieën gaan staan en vroeg ik aan Dick of hij geloofde dat Jezus hem zou kunnen genezen. Daar zei hij volmondig ja op. Vervolgens legde ik mijn hand op het gezwel in zijn nek en bad ik het korte gebed: ‘In Jezus’ Naam, genees. Alle cellen die er niet thuishoren, ga weg en herstel weer in de scheppingsstand’.

Dick: “Ik voelde een trilling en warmte en wist dat ik genezen was. Die maandag ging ik naar het UMC. Ze stonden met elkaar te bakkeleien, want ‘de Kno-arts uit een streekziekenhuis zal het wel fout hebben’. Van een metastase kun je namelijk bijna altijd de oorzaak zien en die was in mijn geval niet te zien. Ik zei: ‘Die zullen jullie niet vinden ook, want ik ben genezen’. Ze zeiden: ‘Nee, want je hebt een metastase. Ik zei: ‘Die moet er nog uit ja, maar daarna zal er niets meer gevonden worden’.”

Operatie
“In die week ben ik voorbereid op de operatie. Ik heb een petsscan gehad, dan krijg je radioactief materiaal in je gespoten. Dat is  om te kijken of er toch nog ergens een haard zit, maar in mijn geval was er alleen maar een metastase.”

Glimlach
“Vrijdagmiddag werd ik geopereerd en werd de metastase verwijderd. Sindsdien sta ik onder controle. Ik ben van de normale arts van de Kno-poli overgegaan naar het hoofd, als een uitzonderlijk geval. Elke keer als ik bij hem kom, kom ik met een glimlach en hij glimlacht terug. Hij zegt dan: ‘We zullen even kijken, maar we gaan niets vinden zeker’. Dan zeg ik: ‘Nee, we gaan niets vinden’.”

Genezen
Heinz: “Wat ik heel bijzonder vind, is dat vanaf het moment dat we gebeden hebben, Dick altijd zegt: ‘Ik ben genezen’. Dat is het wonderlijke, dat je erin gaat staan. Dick is er gewoon in gaan staan en werd vervolgens een getuige van God bij de artsen. Als je zo’n ervaring hebt gehad en je gelooft dat het van Hem komt, verandert er iets in je leven. Het heeft Dick er toe gebracht dat hij zegt: ‘Wat mij is overkomen, dat wil ik vertellen en ik wil er zijn voor de medemensen’.”

Bekijk hier de video van het getuigenis van Dick:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen