Diny geneest van doofheid na gebed: “Ik kan weer telefoneren”

Diny Weerman (73) kampte al 16 jaar met doofheid. Ondanks het feit dat ze gehoorapparaatjes had, hoorde ze erg slecht. Twee weken geleden veranderde dit, toen twee jonge voorgangers voor haar gingen bidden. Haar gehoor kwam terug. “Het is ongelofelijk, ik kan weer telefoneren”, zegt ze.

Diny Weerman vertelt dat de doofheid al jaren een groot probleem voor haar was. “Vaak moest ik vragen of mensen harder konden praten, of ik moest hun gezicht zien om de spraak af te lezen. Telefoneren lukte ook niet. Dat maakte dit een vrij lastige handicap.”

Buurtkerk
Diny is al een aantal jaren lid van de Buurtkerk in Utrecht. Twee weken geleden waren daar het jonge voorgangersechtpaar Robert en Joline van Loenen. Ze waren op een bidstond en gingen – samen met de voorgangers van de Buurtkerk – voor mensen bidden die lichamelijke klachten hadden.

“Ik kon weer horen, zonder gehoorapparaatjes in. Die liggen nu voor me.”

“Toen vroeg ik ook om gebed voor mijn handen, omdat ik artrose heb. Iemand kwam toen ook op het idee om voor mijn gehoor te laten bidden.” Toen ze dat deden, gebeurde er iets bijzonders. “Ik kon weer horen, zonder gehoorapparaatjes in. Die liggen nu voor me.” Diny vertelt dat ze haar apparaatjes nog een keer uitprobeerde, maar dat het geluid veel te hard binnenkwam. “Dat was niet prettig meer.”

Wennen
Diny vertelt dat ze overweldigd is door wat er is gebeurd. “Dit doet heel veel met mij, het is een hele gewaarwording. Ik hoor het verkeer weer langsgaan, ook het telefoneren gaat weer makkelijker. TV kijken kan weer zonder ondertiteling. Ik moet er nog steeds aan wennen. Ik heb acht jaar geleefd met gehoorapparaatjes. Het is erg bijzonder dat ik weer zoveel hoor.”

“Ik heb acht jaar geleefd met gehoorapparaatjes. Het is erg bijzonder dat ik weer zoveel hoor.”

Ze besluit ermee om God ervoor te bedanken. “Het is de Heer die het doet. In de Bijbel staat dat Jezus ook onze Geneesheer is. Hij genas blinden en doven en dat doet Hij nog steeds.”

Bekijk deze bijzondere video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen