‘Dit is een uitzonderlijke natie, gezegend door God’: Donald Trump houdt eerste post-presidentiële toespraak op CPAC 2021

Voormalig president Donald Trump sprak zondag op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Orlando, Florida. Het was zijn eerste publieke optreden sinds hij het Witte Huis verliet.

Trump stond rond 16.45 uur op het podium en bedankte zijn voorstanders voor hun steun en verzekerde hen dat “we zullen overwinnen en Amerika zal sterker en groter zijn dan ooit tevoren”.

De voormalige president begon zijn toespraak door de regering-Biden onmiddellijk te veroordelen voor de manier waarop zij de beveiliging aan de Zuidgrens aanpakt. Hij bekritiseerde de plannen van president Biden inzake illegale immigratie, die sommige Republikeinen “amnestie” noemen.

“De muur heeft ons veel geholpen tegen gevaarlijke roofdieren. Biden elimineert roekeloos onze grens”, zei Trump. “Het opheffen van grensbewaking heeft geleid tot een jongerencrisis met kindersmokkel.”

Trump ging in op de impact die COVID-19 heeft gehad op kinderen en hun opleiding. “Kinderen moeten onmiddellijk weer naar school. Zorg dat de scholen open gaan en maak ze nu open”, verklaarde hij. “Biden bedriegt de volgende generatie. Het is een schandaal van de hoogste orde en het mag niet gebeuren. De geestelijke gezondheid van deze jonge mensen is op een niveau dat we nog nooit eerder hebben gezien.”

Cancel cultuur
Hij besprak de uitvoering van vaccins, waarvan Trump benadrukte dat zijn administratie het orkestreerde. “Biden voert alleen het plan uit dat we hebben opgesteld. We hebben dit gedaan”, zei hij.

Trump noemde de ‘cancel cultuur’ en de sterke inspanningen van de media om misleidende informatie te verspreiden. “Ik ga door met vechten aan jouw zijde”, benadrukte Trump. “We zullen doen wat we vanaf het begin hebben gedaan en dat is om te winnen.”

Daarnaast richtte hij zich op de steun van de regering Biden aan biologische mannen die deelnemen aan vrouwensporten en op de schadelijke effecten die daaruit voortvloeien. “Jonge meisjes en vrouwen worden gedwongen te strijden tegen biologische mannen. Vrouwensport zal sterven als dit niet verandert. We moeten de integriteit van vrouwensport beschermen.”

Gezegend door God
En Trump prees de oprichting van de Republikeinse partij, namelijk ‘het vieren van ons rijke erfgoed’. “Dit is een uitzonderlijke natie, gezegend door God. We eren George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson en alle nationale helden. En we respecteren onze grote Amerikaanse vlag.”

Aanhangers van Trump waren benieuwd naar zijn toekomstige politieke plannen. Hij overweegt naar verluidt een nieuwe presidentiële run in 2024.

“Ik kan zelfs besluiten om ze voor de derde keer te verslaan”, zei Trump over de Democratische partij. “We zullen uiteindelijk winnen. We zullen verenigd en sterk zijn als nooit tevoren.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen