Dochter van seriemoordenaar vergeeft haar vader na een ontmoeting met God

De Amerikaanse Kerri Rawson, kwam er in 2005 achter dat haar vader een seriemoordenaar is. Haar vader, Dennis Rader, werd opgepakt voor de moord en marteling van 10 mensen in een park in Kansas. Niet alleen is dit een shock voor het hele gezin, haar vader is ook nog eens een ouderling in de kerk. Jaren van trauma en PTSD volgen, tot ze een ontmoeting heeft met God: ”Ik ben door hel gegaan, zonder het geloof was ik hier niet meer.”

Volgens rapporten schreef Dennis Rader brieven naar de politie en kranten over hoe hij de slachtoffers zou gaan vermoorden, voor hij het deed. Ook martelde hij zijn slachtoffers. Uiteindelijk leidt het tot zijn arrestatie. Het is een schock voor de hele gemeenschap, aangezien hij een gerespecteerd ouderling in de kerk is. Van buitenaf leken ze dan ook het perfecte gezin. Kerri stort in elkaar.

Vergeving
Jarenlang kan ze haar vader niet vergeven. Totdat ze een ontmoeting heeft met God. Terwijl ze in de auto zit, lijkt het alsof er een licht van boven komt. Het maakt haar hart zacht. Dan vertelt God haar om haar vader te vergeven. Kerri: ”Die vergeving kwam van God. Het kwam niet van mij. Het was iets wat Hij wilde dat ik deed om af te komen van dat rottende gevoel vanbinnen. Ik dacht dat het goed met mij ging. Ik was een moeder, een ministry leider, een vrouw. Maar eigenlijk ging ik vanbinnen dood. Alles rondom mijn vader had zich in mij opgebouwd en lag daar te rotten.”

Kerri heeft nu een hoop gevonden: ”Toen ik hem vergaf werd ik gevuld met hoop. Ik kwam thuis en rende gelijk naar mijn man: Ik heb mijn vader vergeven! Ik besloot hem gelijk een brief te schrijven. Vijf jaar lang had ik niet tegen hem gepraat. Nu schreef ik een brief over hoe ons leven eruit zag, hoe zijn kleinkinderen waren en aan het einde zei ik: ‘Ik heb je vergeven. En als je aan Christus vraagt of Hij joú vergeeft dan zie ik je, op een dag, in de hemel.”

Bekijk hier de hele getuigenis in het Engels:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen