Dominee Paul Visser over de Great Reset: “Het is toch gek als we elkaar hier niet op wijzen?”

De bekende PKN-dominee en tv-persoonlijkheid Paul Visser waarschuwde afgelopen zondag in zijn preek voor ‘The Great Reset’. De dominee wijst erop dat we het als christenen mogelijk zwaar te verduren krijgen. “Soms moet je je ogen goed opendoen om te zien wat er gaande is”, zegt hij.

Ook het Nederlands Dagblad pikte de preek op en meldde enigszins verrast dat de dominee woorden uitsprak die je normaal gesproken van een complotdenker zou verwachten. Maar Visser krijgt ruimte om te reageren. Een quote is: “Al je vrijheid kwijt en overgeleverd aan een systeem dat moet zorgen voor jouw geluk en je dus ook doodongelukkig kan maken als je niet meer past binnen het systeem. Dan gaat jouw stekker eruit en word je uitgeplugd. En dan?”

Zwaarder lijden
De preek van Visser is inmiddels meer dan 25.000 keer bekeken. Hij vertelde in de preek over het visioen van het beest, in het boek Openbaring. “Het zou zo maar kunnen dat we binnen afzienbare tijd zwaarder te lijden krijgen. Zwaarder dan we nu vermoeden.”

“Het is niet zomaar een idee of een theorie, maar het heeft te maken met het visioen uit Openbaring. Soms moet je je ogen goed opendoen om te zien wat er gaande is. We moeten niet naïef wezen. Als je deze dingen ziet, begint het einde nabij te komen.”

“Covid-19 lijkt geleden te zijn, maar als je een beetje op de hoogte bent, is er na Covid iets gekomen dat waarschijnlijk heftiger is dan de crisis die we achter de rug hebben. Daarbij vergeleken is Covid kinderspel. Op een hele geniepige manier worden we op een dwaalspoor gezet.”

“Het idee van de Great Reset, dat openlijk beschreven staat in de boeken van World Economic Forum-leider Klaus Schwab, wil een hele nieuwe manier van leven inrichten. Covid-19 heeft ons bereid gemaakt om daarin mee te gaan.”

Duidelijk uitspreken
Visser vindt dat het tijd is om ons duidelijk uit te spreken. “Het kan toch niet waar wezen dat we elkaar hier niet op wijzen? Het is toch te gek voor woorden dat we elkaar laten dromen? Net alsof er niets aan de hand is. Dan lopen we er met open ogen in.”

Visser gaat verder in op het idee van de Great Reset en het concept transhumanisme dat daarbij hoort. Bekijk de preek vanaf minuut 101:00

Reacties

  1. Het is moedig van deze prediker dat hij zich durft uit te spreken. Het is zaak hem serieus te nemen en om ” eens buiten het bestaande en traditioneel aangeleerde kader te kijken ” zodat een ieder ziet en geloofd dat de tijd kort is en we waakzaam moeten zijn. Wakende omdat Zijn Komst nabij is en we op voorhand kunnen en konden rekenen op de meest ongedachte oprispingen van de boze buiten Gods Plannen. Oprispingen van de tegenstander die denkt dat hij de Almachtige zou kunnen overtroeven. Neen. Gods Plannen gaan dwars door alles heen door. Maar het is wel wijzer om te weten welke de tekenen zijn van Zijn Spoedige Komst en daar past het Great Reset Scenario helemaal bij.

  2. ik was helemaal blij ontroerd door de heilige Geest in deze preek. Ds Paul Visser u hebt gelijk! met de great reset. Ga niet uw excuus aanbieden. Over die ene zin over covid heeft u ook gelijk! en u bagetaliseerd daarmee de ziekte niet!. |U noemde alleen de feiten. en die kloppen.Als mensen dat anders invullen dan is het hun denken. Ik ben juist heel blij in de Geest !,dat er eindelijk een dominee durft te noemen hoe de great reset onze vrijheden afpakt!. Ds Paul V buig niet voor de klagende mensen.Zij kunnen of willen de waarheid niet horen.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen