Domineeszoon Dirk van Duijvenbode is professionele dartsensatie

Hij bereikte de kwartfinale op de WK-darts dit jaar, maar stond drie dagen later weer op de werkvloer, zo meldt Omroep West. Dirk van Duijvenbode was de dartsensatie van het afgelopen WK en verraste iedereen met het bereiken van de kwartfinale. Het toernooi duurde drie weken, maar van vakantie daarna was geen sprake.

Weinig rust
In de auberginekwekerij waar Dirk van Duijvenbode werkt is hij verantwoordelijk voor de administratie. Dat was wel even schakelen voor Dirk, maar hij blijft er nuchter onder. Hij is drie weken van huis geweest en hij heeft weinig rust gehad. Van vakantie is geen sprake voor Dirk. ”Het was vanochtend wel moeilijk om uit bed te komen, maar ja, het maakt me niet zoveel uit.”

In de top
Dankzij zijn goede prestaties op het afgelopen WK-darts is hij in de top 32 terecht gekomen op de algemene ranking lijst van darters, de PDC Order of Merit. ”Ranking gaat over wat je gepresteerd hebt over de laatste twee jaar en ik begon dit jaar op nul. Dus ik heb zeg maar binnen een jaar die top 32 gehaald.” Volgens Dirk een vrij unieke prestatie. Na de uitschakeling op het WK darts afgelopen jaar was van Duijvenbode binnen enkele dagen weer terug in Nederland en aan het werk. Dit betekent echter niet dat hij de dartpijlen links laat liggen. Zijn baas heeft een dart-hok gebouwd boven de auberginekwekerij, zodat hij wel kan blijven trainen.

Voor het volledige interview, zie het filmpje hieronder:


Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen