Doopdienst langs de IJssel in Kampen trekt veel bekijks, 22 mensen maken een keus

Afgelopen zondag werden er in Kampen in totaal 22 mensen gedoopt. Het gebeurde aan de IJssel, een plek waar het met het mooie weer druk is. Er was dus veel bekijks. De doop werd gehouden door Baptisten Gemeente Kampen, onder leiding van voorganger Maurits Luth.

De hele dienst werd gehouden langs het water. Zelfs het drumstel en de keyboard waren van z’n plek gehaald en naar deze publieke plaats gebracht.

De dopelingen hadden bijzondere getuigenissen. Dopeling Corjan vertelt dat hij lange tijd twijfels had over God en ook allergisch was voor mensen die zeiden ‘aangeraakt te zijn door God.’ Totdat hij zelf God ervoer en begon te huilen.

Benjamin (17) deelt: “Ik vroeg me lange tijd af: is het geloof wat voor mij? Op een bepaald moment in je leven ga je nadenken en vraag je je af: waarom ga ik eigenlijk naar de kerk?” Sinds een jaar is hij er toch weer mee bezig en ervaart hoe Jezus antwoorden gaf en onderen deed. “Vijf weken terug bad ik onder de douche en zei ik: ‘Als U wilt dat ik me laat dopen, dan doe ik het.’ Toen zei God duidelijk: ‘Ben, ga je laten dopen.'”

Bekijk hieronder de doopdienst en nog veel meer getuigenissen:

Foto: Tennekes

Meerdere doopdiensten
Afgelopen weekend waren er overigens nog veel meer doopdiensten. Hieronder een kleine greep van de doopdiensten in Nederland:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen