Door de modder tegen moderne slavenhandel

Kinderen, vrouwen en mannen bevrijden die nu nog vastzitten in moderne slavernij. Dat is het doel van de ruim 450 deelnemers die zaterdag 3 juli meedoen aan de Mudraise, een obstacle run door de modder voor International Justice Mission (IJM).

Dit jaar gebruikt MudRaise het parcours van Mud Masters in Haarlemmermeer. Met de MudRaise willen de deelnemers aandacht vragen voor moderne slavernij én fondsen werven om mensen uit slavernij te bevrijden. Het sponsorgeld dat ze ophalen, gaat naar het werk van IJM, een internationale organisatie die mensen bevrijd uit moderne slavernij en andere vormen van geweld.

Wereldwijd leven naar schatting 40 miljoen mensen in slavernij en één op de vier daarvan is kind. Zoals Kashi uit Zuid-Azië, zij werd verhandeld en jarenlang uitgebuit in de seksindustrie. MudRaise-deelnemers dragen bij aan de kosten van reddingsoperaties en traumazorg. Met elke bevrijding wordt een leven dat verwoest was, bevrijd, gered en hersteld. De afgelopen jaren bevrijdde IJM ruim 60.000 kinderen, vrouwen en mannen uit situaties van geweld en slavernij.

MudRaise
Godwin Arhin is één van de deelnemers aan de MudRaise. Hij doet mee om geld op te halen om kinderen als Geoffry te bevrijden, die als slaaf werd uitgebuit in de visindustrie van Ghana. “Zelf woonde ik tot mijn zesde in Ghana en op mijn vijftiende ben ik er nog eens negen maanden geweest,” vertelt hij. “Ik heb met eigen ogen gezien dat slavernij er nog steeds voorkomt. Zowel bij mensen thuis, als bijvoorbeeld in de visindustrie. Kinderen zoals Geoffrey worden uitgebuit in de visserij en moeten onder water duiken om verstrikte netten los te maken, met het risico dat ze verdrinken.

“Gelukkig merk ik ook dat slavernij er steeds minder geaccepteerd wordt. Mede door het werk van IJM zijn er steeds meer mensen die opstaan in Ghana en zeggen: genoeg is genoeg.”

Gelukkig merk ik ook dat slavernij er steeds minder geaccepteerd wordt. Mede door het werk van IJM zijn er steeds meer mensen die opstaan in Ghana en zeggen: genoeg is genoeg. Er komt een beweging op gang, van politie, kerken en organisaties als IJM. Toen Geoffrey bevrijd was, vertelde hij IJM en de politie over andere kinderen van wie hij wist dat ze nog vastzaten. Zij konden ook bevrijd worden. Dat is zo’n hoopvol verhaal, het laat zien dat verandering mogelijk is.”

Het is nog steeds mogelijk om deelnemers van de Mudraise te sponsoren en zo bij te dragen aan de strijd tegen slavernij wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.mudraise.nl.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen