Doorbraak in de zoektocht naar Samuël Boujadi; Signi hulphonden helpen mee

Na twee maanden is er eindelijk een doorbraak in de zoektocht naar Samuël, zo meldt het Algemeen Dagblad. Meerdere zoekhonden van Stichting Signi slaan aan op één plek op het meer van Bracciano in Italië. Voor het eerst wordt er gericht gezocht in een gebied van 500 bij 500 meter. 

Hoewel de autoriteiten al lange tijd de zoektocht hadden gestaakt, hebben de vrienden en familie van Samuël nog altijd niet opgegeven. Tijdens een allerlaatste zoekpoging schakelden zij stichting Signi hulphonden in, een stichting die vermiste mensen opspoort. Hoewel het erop lijkt dat ze een einde aan de onzekerheid kunnen maken, is het volgens woordvoerder van de stichting Martijn Verhoef te vroeg om te zeggen dat ze Samuël daadwerkelijk gaan vinden. 

“er zijn extra hulpmiddelen beschikbaar, waardoor er veel specifieker gezocht kan worden”

Hoewel de situatie hoopgevend is, blijft het een moeilijk zoekproces. Eerder sloegen er ook al speurhonden aan, maar werd Samuël alsnog niet gevonden. Het verschil met toen is dat er nu extra hulpmiddelen beschikbaar zijn, waardoor er veel specifieker gezocht kan worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten onderwater drones en een onderzeeër met camera en sonarapparatuur. De onderzeeër is sinds gisterochtend ingezet en zal ook vandaag ingezet worden om Samuël te vinden. 

Kamervragen

De lange zoektocht naar Samuël heeft zelfs voor ophef in de tweede kamer gezorgd. Verschillende kamerleden, zoals Caroline van der Plas (BBB), Kees van der Staaij (SGP) en Gert-Jan Segers (CU) hebben minister Kaag onder andere gevraagd hoe zij oordeelt over het feit dat de Italiaanse autoriteiten weigeren adequate versterking te verlenen bij de zoektocht, over ‘de trage non-effectieve werkwijze’ en het niet-informeren van familieleden. 

Lees hier het artikel van het AD over de zoektocht naar Samuël en hier over de ophef in de Tweede Kamer.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen