Doorbraak zoektocht Samuël: brandweer Milaan komt met geavanceerde technologie om lichaam Samuël te vinden

Na drie weken lijkt het erop dat het lichaam van de vermiste Samuël Boujadi uit Bunschoten uit het meer van Bracciano gehaald kan worden. Maar dat is zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Al was men op de hoogte van de locatie, de lokale brandweer wilde maar geen toestemming geven aan een reddingsteam om te helpen met geavanceerde apparatuur, meldde het AD.

Volentari del Garda redt al meer dan 40 jaar drenkelingen uit het Gardameer. Het team bood meteen aan om te helpen in de situatie met Samuël. “Maar helaas krijgen we maar geen toestemming van de plaatselijke brandweer”, zei Luca Turrini, het hoofd van Volentari del Garda. En dat terwijl de apparatuur van de brandweer zelf erg verouderd is, volgens Turrini.

Meer dan een week geleden kreeg de Nederlandse vrijwilligersorganisatie Signi Zoekhonden ook al geen toestemming om te helpen. Zij wilden met een hond en motorboot op het meer te zoeken. Door bemiddeling van de Nederlandse ambassade kon dat later wel doorgaan.

Brandweer Milaan
Ook al kreeg Volentari del Garda geen toestemming, toch zijn er inmiddels nieuwe ontwikkelingen. Brandweerlieden uit Milaan zijn te hulp geschoten. Zij zijn gisteren bij het meer gearriveerd en gaan vandaag “aan de slag met goede technologie”. Dat liet Daniël van Deutekom in een update op Facebook weten. Daniël coördineert op dit moment zaken in Italië voor Samuëls familie. Hij besluit zijn update met: “Het team uit Garda heeft vertrouwen in hen. Hopelijk krijgen we de komende dagen nieuws!”  

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen