Doorlopende Paassamenkomst in het Bentwoud: “Dit smaakt naar meer”

Afgelopen zondag, op Eerste Paasdag, was er in het Bentwoud een doorlopende openluchtdienst waar je tot in de middag langs kon komen. Via een groot videoscherm (4 bij 2,4 meter) krijgen bezoekers enkele zangliederen en geloofsteksten te zien. Kleine groepjes gelovigen en andere geïnteresseerden verzamelen zich tussen 8.30 en 13.00 uur in het Bentwoud.

“In mijn hart zat al heel lang het verlangen om op deze plek een keer met heel veel gelovigen samen te komen”, vertelt Roland Jaap van der Straaten, organisator van de openluchtdienst tegenover Studio Alphen. “Gewoon om God te eren en te prijzen met een lied.”

De dienst duurt zo’n 36 minuten en wordt steeds weer herhaald, zodat bezoekers niet onnodig lang blijven en er geen ongewenste mensenmassa’s ontstaan. Op een heuvel in het Bentwoud is een groot houten kruis neergezet, om zo het aloude paasverhaal kracht bij te zetten.

Vechten tegen de tranen
Bezoekers zijn enthousiast over de bijeenkomst in kleine kring. Dat geldt ook voor Sandy Harkes uit Boskoop, die met haar ouders naar het naastgelegen Bentwoud is gekomen, “De liederen hebben me wel geraakt”, geeft ze toe. “Ik ga normaal niet naar de kerk, maar toch vind ik dit heel mooi.”

“Ik gun iedereen het verhaal van het kruis en het verlossingswerk. Echt waar”

Tijdens het meezingen wordt haar moeder zelfs even emotioneel, waarna manlief haar troost met een knuffel en een kus. Nóg meer emoties komen aan de oppervlakte bij Emmie Paans uit Reeuwijk. “Ik gun iedereen het verhaal van het kruis en het verlossingswerk. Echt waar”, zegt ze, vechtend tegen de tranen.

Smaakt naar meer
Als het aan organisator Van der Straaten ligt, blijft het niet bij iets eenmaligs. “Dit smaakt zeker naar meer”, bekent de Boskoper. “Eerlijk gezegd zou ik iedere maand wel op deze plek een samenkomst in de openlucht willen houden.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen