Drie bekeerlingen laten zich dopen in de Katwijkse Noordzee: ‘God heeft mij volledig vergeven’

De pasbekeerde christenen Guido, Chaja en Rick besloten deze week om hun leven volledig toe te wijden aan Jezus door zich te laten dopen. Nadat ze alle drie een veelbewogen leven hadden, werden ze schoongewassen in het water van de Noordzee. Voorgangers en evangelisten Bert en Bianca Vlasman uit Katwijk waren hier nauw bij betrokken.

De dopelingen vertellen hun getuigenissen, van alle drie zeer recente bekeringen.

Guido
Guido: “Na jaren van destructief gedrag, drugsgebruik, alcoholmisbruik en niet functionerende relaties heb ik onlangs een relatie gehad waarin ik mij dusdanig afgewezen heb gevoeld, dat ik volledig terug was gevallen in dit oude gedrag. Ik zag het niet meer zitten en ik voelde mij intens alleen en verdrietig. Op dat moment heb ik God gevraagd of Hij bestond en als Hij bestond, of Hij zich aan mij wilde laten zien.

Een week later verscheen Hij; een dame uit Suriname liep mijn praktijk binnen en vertelde mij dat ze gestuurd was door God en dat Hij mij niet was vergeten. Ik brak… Vanaf dat moment heb ik mij verbonden met God en Jezus en weet ik dat Hij mij heeft vergeven. Ik heb me daarom laten dopen en besloten om met Hem te wandelen.”

Chaja
Chaja: “In mijn leven heb ik veel meegemaakt. Ook heb ik in een sekte gezeten waar ik verplicht verkeerde dingen moest doen. Prijs de Heer, God heeft na 5,5 jaar mij daar uitgehaald. Tot voor kort had ik een relatie met iemand die aan de drank zat, ik woonde daarmee samen. Het was een relatie waar geestelijke en lichamelijke mishandeling in voorkwam.

Een moment dat ik nooit zal vergeten is, toen Jezus in mijn leven kwam dat Hij mij liet zien dat ik mijn voet op de golven moest zetten en weg moest gaan uit deze situatie/relatie. Ik heb op God vertrouwd en ben weggegaan.

Mocht ik nu opnieuw een relatie krijgen met een man, dan wil ik me puur bewaren tot een huwelijk. Ik wil me rein houden voor Jezus. Ik wil Jezus volgen in woord en daad. Ik ben gedoopt en dit was een bewuste keuze van mij. Ik ben vastbesloten om Jezus te blijven volgen. Ik wil nooit meer leven zonder Hem. Amen!”

Rick
Rick de Jong: “Ik heb in mijn leven veel te maken gehad met drank, drugs en criminaliteit. Ik zat in jeugdgevangenissen en dronk veel, later ging ik ook drugs gebruiken. Ik wilde geld verdienen en werd ook gepakt, waardoor ik een straf kreeg van drie jaar. In het begin was dit erg zwaar: ik was boos, verdrietig en agressief. Er lag ook een Bijbel in de cel en ik voelde dat ik er, als een laatste redmiddel uit wilde lezen. Ik las in Psalm 25 en ik stopte er niet meer mee. Ik werd steeds vrijer, sterker en liefdevoller.”

“Ik kwam buiten voelde me een nieuw mens, maar ik was alles kwijt. Ik wist mijn weg niet te vinden in de wereld. Ik ging weer drinken, ook drugs gebruiken maar de Heere liet mij niet los en dat ervoer ik sterk. Maar ik was ongehoorzaam en vocht tegen het goede wat Hij voor me heeft. De drank was mijn vriend maar eigenlijk mijn aartsvijand waardoor ik alles wat mij lief was aan verliezen was. Waaronder mezelf. Ik wilde van de drank af, maar dat leek nooit te lukken.”

doopdienst

“Tot ik begin dit jaar begon te strijden als een ‘alles of niets’. Want ik kwam uit het ziekenhuis na te zijn neergestoken. Dankzij de Heer mocht ik tot rust komen bij mensen die de Heere dienen. Ik ging vasten, daarna ervoer ik weer verandering in mijn leven.”

“Ik ging op mijn knieën in mijn onreine kamer en riep het uit… Ik las Jesaja 1 vers 16 tot en met 20: ‘Ga u wassen en bidden.’ Ik bad deze tekst over mij uit en ontving het. Ik ben Jezus radicaal gaan volgen en Hij maakt me witter dan sneeuw.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen