Drie mooie tips om God te aanbidden!

Ware aanbidding is nooit beperkt tot een half uur zingen op zondag. Het is een levensstijl! Het is altijd onze behoefte om God te aanbidden, in geest en waarheid, zowel in publieke diensten, als in ons dagelijks leven.

Aanbidding is een daad van gehoorzaamheid, maar het plaatst de schepping ook in het perspectief van hoe God het bedoeld heeft. Wat onze omstandigheden ook zijn, het kiezen om te aanbidden neemt onze blik weg van onze problemen en richt het op Jezus. In een wereld vol onzekerheid, haalt aanbidding onze aandacht weg van onze vragen en richt het ons hart op Degene die de antwoorden heeft.

Met dat in gedachten wil ik je aanmoedigen om vandaag drie dingen te doen als een daad van aanbidding:

1. Zoek een rustige plek, zet je favoriete aanbiddingslied op en zing mee van begin tot eind.
Als je geen geweldige zanger bent, is dat niet erg. Ik weet zeker dat anderen bij jou thuis, of jouw buren het zullen accepteren. De wetenschap heeft bewezen – en God heeft dit al altijd onderwezen – dat zingen, in het bijzonder als je de waarheid over je Redder zingt, vrede brengt in chaos en kalmte in angst. Sterker nog, het zingen van lofprijs brengt eer aan degene aan wie het verschuldigd is.

2. Schrijf je lofprijs op.
Neem even de tijd om na te denken over waarom je lofprijst, waarom je aanbidt. Wie is God volgens jou? Waarom is Hij het waard om geprezen te worden? Schrijf dat op. Misschien schrijf je maar een paar woorden op, misschien een brief of misschien een gedicht. Wat je ook schrijft, laat het uit je hart komen. Prijs God voor wie Hij is, niet alleen om wat Hij doet.

“Waarom is Hij het waard om geprezen te worden? Schrijf dat op. Misschien schrijf je maar een paar woorden op, misschien een brief of misschien een gedicht.”

3. FaceTime iemand en deel wat je hebt geschreven.
Vertel hen waarom je Jezus vandaag aanbidt en nodig ze uit om hetzelfde te doen. Hoewel aanbidding persoonlijk is, tussen jou en je hemelse Vader, is het ook veel groter dan dat. Als christenen is aanbidding onze gedeelde interactie. Het is onze gemeenschappelijke grond.

In dit seizoen, waarin we elkaar niet kunnen ontmoeten, is het des te belangrijker om elkaar via onze aanbidding aan te moedigen.

Laten we onze aanbidding zien als iets dat we als individuen doen en als gemeenschap van gelovigen, om hierin dieper te groeien dan ooit te voren.

Deze blog is geschreven door Brad Kohring
Hillsong QLD Creative Pastor

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen