Driemaal per jaar nieuwe Opwekkingsliederen tijdens regionale Opwekkingsdagen

De Opwekkingsliederen zijn door de jaren heen een begrip geworden in christelijk Nederland. Tot nu toe werd ieder jaar tijdens de Pinksterconferentie een nieuwe serie Opwekkingsliederen uitgebracht, maar dat gaat veranderen. 

Actualiteit
Voortaan willen we op minstens drie momenten in het jaar een kleinere selectie nieuwe liederen uitbrengen. Daarmee willen we bereiken dat de muziek die wij beschikbaar maken voor kerken en gemeenten actueel en eigentijds blijft. Deze ontwikkeling sluit aan bij onze visie om mee te werken aan geestelijke vernieuwing in Nederland. Aanbiddingsmuziek speelt daar een belangrijke rol in. Tegelijkertijd spelen we daarmee in op de verschuivingen in de muzieksector, waar we zien dat het gebruik van muziekdragers, zoals de cd, drastisch is verminderd. Inmiddels wordt het grootste deel van de muziek op onlinekanalen beluisterd, zoals YouTube en Spotify. 

Opwekkingsdagen
In het najaar van 2021 gaat een pilot van start waarbij de nieuwe liederen worden opgenomen en gepresenteerd tijdens Opwekkingsdagen die plaatsvinden op diverse plekken in Nederland. Tijdens het Opwekking Worship Weekend in het voorjaar vindt dan een totaalopname plaats van zowel de muziek als de bijbehorende video. Vervolgens komen met Pinksteren de nieuwe Opwekkingsliederen beschikbaar op cd en in diverse uitgaven.

Inzenden van nieuwe liederen
Tot nu toe werd de selectie voor de Opwekkingsbundel gedaan tussen juli en oktober. Voortaan kunnen mensen het hele jaar door nieuwe liederen insturen. Ook de selectie van nieuwe liederen zal als een continu proces plaatsvinden. We roepen daarom aanbidders en muzikanten op om vanaf nu al nieuwe suggesties toe te sturen. Ook Opwekking zelf zal een actievere rol innemen in het zoeken naar nieuw uitgebrachte muziek. 

Heb jij een mooi lied ontdekt of zelf geschreven? We ontvangen je inzending graag als mp3, voorzien van blad­muziek en tekst via muziekproducties@opwekking.nl. Meer infor­matie over het inzenden van liederen vind je onder onze uitgaven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen